ZBOG ”SEVERININOG SLUČAJA” NEVEROVATAN PRESEDAN: Sud u Hrvatskoj zabranio pisanje lokalnom portalu

- ZABRANjUJEMO pisanje portalu H-alter o Poliklinici za zaštitu dece u Zagrebu - glasi presuda Opštinskog građanskog suda koja je izazvala buru reakcija u Hrvatskoj.

ЗБОГ ”СЕВЕРИНИНОГ СЛУЧАЈА” НЕВЕРОВАТАН ПРЕСЕДАН: Суд у Хрватској забранио писање локалном порталу

Foto: Instagram/severina

Ne pamti se od Tuđmanovih vremena da je medijima zabranjeno o nečemu da pišu, a povod za ovakvu sudsku presudu najverovatnije je ”Severinin slučaj”.

Naime, portal H-alter objavo je dugački intervju sa pevačicom u kojoj je iznela niz optužbi oko dodeljivanja skrbništva njenog sina bivšem partneru Milanu Popoviću. Severina je optužila mnoge pojedince i ustanove da su manipulisali kod donošenja odluke o starateljstvu, a na listi se našla i Poliklinika za zaštitu dece i njena direktorka Gordana Buljan Flander.

U međuvremenu je Poliklinika demantovala da je imala ikakve veze sa ovim slučajem, a stigla je sudska odluka da je zabranjeno objavljivanje proggramskog sadržaja na tom portalu u kojima se iznose informacije koje se odnose na dostojanstvo, profesionalni rad i dostignuća direktorke Buljan Flander i Poliklinike.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević tvrdi da se tako nešto nikada nije dogodilo i odmah smenio Upravno veće Poliklinike, a reagovala je i ministarka kulture Nina obuljen Koržinek komentarom da je neverovatno da se nekome zabranjuje pisanje.

Autorka intervjua sa Severinom, novinarka Jelena Jindra, tvrdi da se sudskim merama oduzimaju deca i nenasilnim roditeljima, što je ustanovila nakon što je kontaktirala mnoge roditelje.

- Zahvaljujem Severini jer ovakva reakcija medija danas ne bi postojala da nije bilo tog intervjua koji je nakon dva dana imao više od 100.000 pregleda i mislim da je Severina Vučković napravila veoma mnogo za druge roditelje žrtve ovog sistema za zaštitu dece, tvrdi novinarka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024