CECA TUŽI AUTORE? Javnost podeljena nakon emisije "Srpska majka" na N1, o Svetlani Ražnatović

E. R.

15. 07. 2021. u 09:10

DAN posle emitovanja emisije "Srpska majka" o Svetlani Ceci Ražnatović, iz dokumentarnog serijala "Junaci doba zlog", rađenog po istoimenoj knjizi Slaviše Lekića, usijale su se samo društvene mreže.

ЦЕЦА ТУЖИ АУТОРЕ? Јавност подељена након емисије Српска мајка на Н1, о Светлани Ражнатовић

Foto Arhiva Novosti

Iako je ova emisija izazvala buru u javnosti pre nego što je preksinoć emitovana na N1, zbog zahteva advokata folk pevačice Radomira Munižabe da se "Srpska majka" ne emituje, jer su "dosadašnji junaci serijala prikazani u negativnom kontekstu", te da se ništa u vezi sa njom ne može objavljivati bez njene izričite saglasnosti, budući da je "zaštitila žig, lik i delo", Cecin pravni tim juče nije tužio autore serijala "Junaci doba zlog", ni televiziju na kojoj je prikazana sporna epizoda.

ĆUTI Svetlana Ražnatović, Foto: Ata images

Kada smo se SMS porukom obratili juče advokatu Radomiru Munižabi, s pitanjem da li planira, kao što je i najavljivao, da u ime Ražnatovićeve tuži autore i N1, uzvratio nam je porukom: "Poštovani, javiću vam odluku uskoro. Za danas vam ništa ne mogu reći". Ipak, kako stvari stoje, Ražnatovićeva će najverovatnije tužiti autorski tim serijala, zbog, navodno, niza laži izrečenih o njoj.

Korisnici društvenih mreža, pak, komentarišu posle emitovanja emisije, da se tresla gora, a rodio miš. Pojedini smatraju da je epizoda mogla da bude još oštrija, budući da su sagovornici u njoj govorili kako 19. februara 1995. na svadbi veka Cece i Željka Ražnatovića Arkana, komandant Srpske dobrovoljačke garde nije iz prve uspeo da pogodi hicem jabuku iznad kuće njegove neveste u Žitorađi, već je to učinio iz šestog pokušaja.

Direktna Jelena Karleuša, Foto: Ata images

Takođe, izražavali su čuđenje kako je Ceca, žena od glamura i stila, mogla da obuče onakvu venčanicu. Mnogo je onih koji misle da je Ceci N1 samo napravila reklamu, kao i da emisija neće uticati na njenu popularnost.

Očekivano, Svetlanina najveća rivalka Jelena Karleuša se oglasila na insta-storiju, povodom emisija koja se bavila likom i delom njene koleginice, sa kojom vodi nekoliko sudskih sporova.

- Zvali su me da učestvujem u dokumentarcu o Svetlani Ražnatović i svedočim o zlu koje sam od nje i njene ekipe doživela - navela je, na početku, JK.

- Odbila sam, ne zato što nemam šta da kažem, već zato što ja o tome govorim već 20 godina javno. To što je narod tek sada "otvorio oči" i shvatio ko je ova žena, to je već druga tema. Ona je najveća sramota srpskog naroda jer ju je narod nazvao "srpskom majkom", a ona je bila sve, samo ne majka.

Karleuša je, u svom stilu, nabrojala da je Ceca, kako je navela, "blizak saradnik ubica, otmičara, ratnih zločinaca, ubica premijera":

- Spisak je stravičan. Imala sam mu*a da 20 godina javno govorim o tome, dok su me plaćeni mediji satanizovali i zabranjivali. Zabranjuju me i dalje, ali sada mogu samo da ga du*aju. Sada, kada je njeno prošlo i kada je nebitna, ne želim da učestvujem u bolnom padu te žene, ali ga je, svakako, zaslužila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda