SOLOMUN ZATVORIO "EGZIT": Jubilarni 20. muzički festival završen je na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu

S. BAJIĆ

12. 07. 2021. u 22:45

OPROŠTAJNIM, umirujućim taktovima, posle burne i lude noći na najvećem plesalištu na Balkanu, dens areni, ujutro posle osam časova, sjajni i neumorni di-džej Solomun iz Travnika, u čijem je setu uživala i bivša mis Sanja Papić, stavio je tačku na jubilarno 20. izdanje "Egzita".

СОЛОМУН ЗАТВОРИО ЕГЗИТ: Јубиларни 20. музички фестивал завршен је на Петроварадинској тврђави у Новом Саду

Foto N. Karlić

Prvi veliki evropski festival održan od početka pandemije virusa korona, na kojem je tokom četiri noći, na više od 20 bina i zona na Petrovaradinskoj tvrđavi nastupilo oko 300 izvođača sa svih meridijana, posetioci su lagano napuštali, prelazili most "Duga" i hitali na doručak u pekare, pa u svoje smeštaje u Novom Sadu.

Završnu festivalsku noć obeležili su sjajnim nastupima na "mejn stejdžu" Rundek i ekipa, "Lajbah", Šek Ves, Džonas Blu i fenomenalni Dejvid Geta, koji je u dvočasovnom nastupu do posle četiri časa ujutro, razgalio publiku. Na dens areni, od ponoći su se smenjivali Magdalena, Endrju Meler, Artbat i Solomun sa prijateljima. Takođe, veselo bilo je na bini ujedinjenja uz domaće "Lav hanterse", Masima, "Esmas bend nekst dženerešjn", Idu i "Lolobriđidu"...

- Prvi put sam na "Egzitu" i dolazim i dogodine - rekla nam je Marijana Vukašević, studentkinja iz Subotice. - Bila sam sa društvom sve četiri noći, dolazili smo na tvrđavu kasnije, a odlazili u svitanje, najviše plesali na dens areni. Program je bio super, lepo smo se zabavljali, a na festivalu smo se osećale sigurno jer niko od posetilaca nije bio zaražen koronom. Privatan smeštaj je bio okej.

Foto Arhiva

Ocena nešto vremešnijih posetilaca festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi je da su atmosfera i raspoloženje gostiju bili primetni na svakom koraku, jer su se ljudi uželeli putovanja, druženja i zabave na otvorenom, posle godinu i po dana izolacije zbog pandemije korone. Zaštitne maske, gotovo da niko nije ni nosio, osim na pojedinim lokacijama kao zaštitu od prašine.

Foto N. Karlić

- Na "Egzit" dolazim nekih 15 godina, uglavnom na gitarske bendove, ali i zbog festivalske atmosfere - kazao nam je Zoran Mihajlović, stolar iz Novog Sada. - Volim da čujem i novu muziku, pa sam sa prijateljima šetao od bine do bine. Nismo ostajali do jutra, ranije smo odlazili kući.

Johanes Breht, Foto ATA Images

Po oceni organizatora "Egzita", posetioci su ove godine stigli iz 70 zemalja, a okosnicu programa su činili nastupi velikog broja di-džejeva i producenata.

Di-džej Solomun, Foto ATA Images

PRONAĐENI DROGA I DVA PIŠTOLjA

Policija je tokom "Egzita" imala pune ruke posla: kontrolisali su brojne učesnike festivala i vozače, a kod 210 njih pronađene su i nedozvoljene supstance. Tokom festivala zaplenjeni su amfetamin, marihuana, kokain, heroin, hašiš, tablete MDMA i tablete sa liste psihoaktivnih supstanci, a novosadska policija je pronašla i oduzela dva pištolja i 39 metaka. U pojačanoj kontroli saobraćaja, otkrivena su 1.103 prekršaja, iz saobraćaja je isključeno 220 vozača, a zadržano njih 47. Uprkos ovim brojkama, festival je protekao mirno.

Divoli i Markvard, Foto ATA Images

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024