SANJA MARINKOVIĆ ISKRENO O RAZVODU: Bivši muž mi je najveća podrška u podizanju sina!

Novosti onlajn

05. 07. 2021. u 14:03

VODITELJKA Sanja Marinković prošle godine je stavila tačku na brak s Aleksandrom Uhrinom, s kojim ima sina Strahinju, ali je to nju i njenog bivšeg partnera dodatno motivisalo da budu najbolji roditelji svom nasledniku.

САЊА МАРИНКОВИЋ ИСКРЕНО О РАЗВОДУ: Бивши муж ми је највећа подршка у подизању сина!

Foto: Jutjub/Printskrin

Sanja je otkrila kako je s bivšim partnerom podelila odgovornost u vaspitanju sina, s kakvim se sve izazovima kao samohrani roditelj susreće svakog dana, ali i koliko joj je teško da bude mama jednog tinejdžera.

- Veoma je zahtevno biti mama, pogotovo ako imate tinejdžera u kući. Nije lako odgajati dete u vreme kad postoji sudar vrednosti na dnevnom nivou. Roditelji često moraju da objašnjavaju detetu razne stvari koje vidi na internetu. Deca uče na našim primerima, sve ide iz kuće. Problem je što često u okolini vide drugačije primere kod ljudi koji dobijaju naslovne strane i medijski prostor. Postoji period kad okolina utiče na dete, a to je pubertet. Tada su aktivniji, više izlaze, druže se, zato je jako važno imati i dobre pedagoge. Mislim da je bitna saradnja roditelja i profesora.

Brak Sanje i njenog bivšeg supruga Aleksandra trajao je 10 godina. Evo šta ona kaže na temu razvoda i na to koliko je ta situacija uticala na njenog sina:

- Iako smo se razveli, Aleksandar i ja smo najbolji prijatelji i roditelji svog deteta. Komuniciramo i viđamo se na dnevnom nivou i, kada je reč o našem sinu Strahinji, sve je kao što je nekada bilo.

Voditeljka je imala savet za sve samohrane majke:

- Mamama koje se same bore kroz život sigurno nije lako i verujem da nijedna majka neće žrtvovati obaveze prema detetu da bi postigla druge ciljeve. Meni je Strahinja i dalje prioritet. Svakog jutra ga vozim u školu i sve obaveze završim do tri da bih stigla da ga pokupim iz škole. Mislim da je jako važno kakav odnos imaju mama i tata. Otac je veoma važan u odrastanju deteta i sigurna sam da, ako ne materijalnu, očevi mogu da pruže drugačiju pomoć i da učestvuju u odgajanju deteta. Kada je reč o samohranim majkama, mislim da je jako važno kako grade odnos s bivšim partnerima.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)