VIOLINA POSLE TRUBE: Tradicionalni sabor u Pranjanima od 19. do 21. avgusta

V. I.

14. 06. 2021. u 09:26

ODMAH nakon što je Saborski odbor u Guči odlučio da trubačka fešta definitivno bude održana od 13. do 15. avgusta, i organizatori Sabora violinista rešili su da se ta svetkovina organizuje vikend kasnije, odnosno od 19. do 21. avgusta u Pranjanima.

ВИОЛИНА ПОСЛЕ ТРУБЕ: Традиционални сабор у Прањанима од 19. до 21. августа

Foto Tanjug

Dejan Kovačević, predsednik Organizacionog odbora Sabora, rekao je posle prvog sastanka da se vakcinacija stanovništva obavlja u skladu sa preporukama i da se, kako na nivou opštine tako i na nivou Republike približavamo cilju, a to je kolektivna imunizacija. Dodao je da se očekuje da pandemija korone u Srbiji tokom juna bude stavljena pod kontrolu, što će omogućiti i održavanje Sabora.

- Usvojili smo važne odluke za Sabor, akcenat je stavljen na kompletnu organizaciju, jer ako imamo u vidu da je prvi Sabor posetilo 50.000 ljudi, a ove godine očekujemo veći broj gostiju, veoma je bitno da organizacioni deo odradimo besprekorno - rekao je Kovačević. - Biće iznenađenja i velikih imena, a ja pozivam sve građane Srbije da dođu u Pranjane, na treći, sada već tradicionalni Sabor violinista Srbije, da zaboravimo sve probleme i uživamo uz taktove violine.

Petak 19. avgust rezervisan je za takmičarski deo mladih violinista, dok će seniori gudala ukrstiti u subotu. Prvog i poslednjeg saborskog dana biće organizovani koncerti, a sva tri dana obeležiće nastupi poznatih violinista. Budžet za organizovanje ovogodišnjeg sabora je dva miliona dinara, a nosilac projekta je Kulturni centar Gornji Milanovac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!