UŽIVO OBRAĆANJE MERIME ISAKOVIĆ: Nisam mogla da ćutim na linč Lečića prema Danijeli, prepoznala sam bol u njenom kriku

Novosti online

28. 05. 2021. u 12:32

NEKADAŠNjA glumica Merima Isaković, koja je nedavno optužila kolegu Branislava Lečića za pokušaj silovanja, uživo iz Australije govori o traumama kroz koje je prošla.

УЖИВО ОБРАЋАЊЕ МЕРИМЕ ИСАКОВИЋ: Нисам могла да ћутим на линч Лечића према Данијели, препознала сам бол у њеном крику

Foto Privatna arhiva

- Kad sam videla besomučni linč koji je Lečić vodio prema Danijeli (Štajnfeld) odlučila sam da joj pružim ruke. Nisam do tada znala za Danijelu. Odreagovala sam prema tome što sam čula na njenom snimku. Prepoznala sam osećaj bola u njenom kriku posle devet godina lečenja i preživljavanja stresova i razmišljanja o samoubistvu - navela je Isaković na početku obraćanja.

Merima navodi da joj je smetalo što je domaća javnost unapred osudila Danijelu Štajnfeld i što njena borba za pravdu nije ispoštovana.

- Nije joj data šansa već je zalepljena na zid i počelo je pucanje na nju - rekla je glumica.

Isaković navodi da razume da ni tužiocima nije lako.

- Lečić je nekako postao uticajan i na političkoj sceni. Nije mi jasno kako. Ljudi ga se iz nekog razloga boje. Danijela mi je rekla da dugo nije mogla da nađe advokata. Prvo su je pitali da li je u pitanju (Dragan) Bjelogrlić, a kad su čuli da je Lečić odbijali su slučaj. Čak se ni advokati nisu držali zakletve da pomognu osobi koja je rekla da je silovana već su procenili koliki je to skandal - navodi glumica i dodaja da se nada da se tužilaštvo još ne oglašava jer se temeljno priprema za proces.  

Isaković se osvrnula na navodni ppokušaj silovanja od strane Lečića kad je imala 18 godina.

- Nikada pre nisam veroavala da muškarac može silovati ženu. Lečić je imao crni pojas u karateu, bio je mlad i snažan, bila sam kao trska koju neko prelomi, jedini način je bio da ga nadmudrim. Uspela sam da ga sprečim u poslednjem trenutku 

Podsetimo, Merima Isaković, koja sada radi kao neuropsiholog, tvrdi da je dostavila tužilaštvu pismo u kome je navela da postoje svedoci koji bi mogli da govore o tome kako ih je glumac Branislav Lečić seksualno uznemiravao.

Takođe tvrdi da postoji još nekoliko Lečićevih žrtava koje su spremne da progovore.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!