APARATI NA DAR: Besplatni preventivni pregledi

22. 05. 2021. u 17:32

Udruženje dijabetičara “Diabeta” iz Bijeljine u saradnji sa Domom zdravlja Lopare organizovao je besplatne endokrinološke i preventivne preglede za stanovnike ove majevičke opštine.

АПАРАТИ НА ДАР: Бесплатни превентивни прегледи

Foto: V. Mitrić

Pacijentima u Loparama merili su nivo šećera u krvi, krvnog pritiska i BMI.

Predsednik “Diabete” Sandra Milošević rekla je da se na ovaj način želi pomoći pacijentima da spreče komplikacije.

-Veliki problem se pokazao za vreme pandemije, jer pacijenti  nisu išli redovno na kontrole i došlo je do poremećaja u regulaciji - navela rekla je Miloševićeva.

Ovo udruženje je poklonilo pacijentima iz Lopara više od 270 aparata za merenje šećera u krvi.

Foto: V. Mitrić

-Pored pregleda radimo imamo i predavanja, ne samo ona koja se tiću fizičke aktivnosti i ishrane, nego i kako da se ponašaju u pandemiji, jer su oni jedna od najugroženijih grupa - rekla je Miloševićeva.

Direktor Doma zdravlja Lopare Želimir Nešković zahvalio je na saradnji Udruženju “Diabeta”, ističući da je važno da se rade preventivni preglede radi sprečavanja komplikacija i drugih oboljenja koje može prouzrokovati dijabetes.

-U loparskoj opštini je više od 600 dijabetičara i naš cilj je da kroz ovakve akcije na stručan, ali svima jasan način ukažemo o bolesti i načinu života sa šećernom bolešću te regulaciju vrednosti šećera u krvi kao i nivoa masnoće u krvi rekao je Nešković.- Akcije ovog tipa biće nastavljena i dalje kako bi sugrađani imali kontinuirani nadzor i kontrolu jer ova bolest zahteva dugoročno lečenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju