VELIKI GUBITAK ZA RS: Preminula Slavica Jandrić

Novosti online

27. 04. 2021. u 19:32

SLAVICA Jandrić, penzionisani profesor Univerziteta u Banjaluci i dopisni član Odeljenja medicinskih nauka Akademije nauka i umetnosti Republike Srpske, preminula je danas u 68. godini.

ВЕЛИКИ ГУБИТАК ЗА РС: Преминула Славица Јандрић

Foto: RTRS printskrin

Jandrićeva je rođena 2. jula 1952. u Mrkonjić Gradu, a Gimnaziju je završila 1970. godine u Banjaluci, dok je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu diplomirala 1976. i iste godine zaposlila se u banjalučkom Domu zdravlja kao lekar opšte prakse, saopšteno je iz banjalučkog Univerziteta.

Slavica Jandrić je od 1980. radila u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u Banjaluci, gdje je vodila Kabinet za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju, bila je načelnik Službe za djecu i omladinu, a jedno vrijeme i zamenik direktora.

Specijalistički ispit iz fizikalne medicine i rehabilitacije položila je 1983. u Beogradu, a postdiplomske studije iz reumatologije završila je u Zagrebu 1990.

Magistrirala je 1996. godine na vojnomedicinskoj akademiji u Berogradu, a doktorirala 1999. godine u Novom Sadu.

Na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci bila je asistent od 1987, vanredni profesor od 2004, a u zvanje redovnog profesora birana je 2010. na Medicinskom i na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta.

Jandrićeva je dobitnik Plakete Medicinskog fakulteta u Beogradu, Priznanja Srpskog lekarskog društva i Povelje za naučnoistraživački rad Komore doktora medicine Republike Srpske.

Autor je više monografija i udžbenika, objavila je više od 200 naučnih radova u SAD, Velikoj Britaniji, Italiji, Srbiji i BiH, a izlagala je radove na brojnim kongresima na području bivše Jugoslavije, SAD, Brazila, Grčke, Holandije, Velike Britanije, Austrije, Francuske, Portugalije, Italije, Španije.

(SRNA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)