NEMA IZBORA DOK ODLUČUJU AMERIKANCI I BRITANCI: Dodik oštro o uplitanju stranih ambasada u pitanja BiH

Novosti online

10. 04. 2021. u 21:46

PREDSEDAVAJUĆI Predsedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik ponovio je navode kako sastav Centralne izborne komisije mora da pretrpi promene ili će, u suprotnom, opšti izbori u BiH biti pod znakom pitanja.

НЕМА ИЗБОРА ДОК ОДЛУЧУЈУ АМЕРИКАНЦИ И БРИТАНЦИ: Додик оштро о уплитању страних амбасада у питања БиХ

Milorad Dodik

- Mi smo ranije rekli, ukoliko ovaj sastav CIK-a ostane Opšti izbori iduće godine biće upitni i veoma će se teško održati. Mi, naravno, imamo i plan za rigorozno postupanje, ali i vjerujemo da možemo da održimo i dijalog - rekao je Dodik novinarima u Prijedoru.

Naveo je da nema zemlje na svetu, pogotovo višestranačke parlamentarne demokratije u kojoj izborni subjekat, a to su političke partije, i oni koji su zainteresovani za izborni proces, ne učestvuju u dogovoru o tome, a ovde u tome, kako je rekao, učestvuju američka, britanska i druge ambasade.

- Neće se desiti promena izbornog zakonodavstva, dok se ne promeni ovaj CIK. Kad se promeni ovaj CIK i dođemo do novih izbornih uslova, onda se mogu održati kvalitetni izbori - poručio je Dodik.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Mišo Peć

10.04.2021. 21:55

Obuzdavanje američkih i britanskih ambasada svuda u svetu je preko potrebno i apel Rusiji i Kini na većoj upornosti i više uspeha u njihovom obuzdavanju na globalnom nivou.