NAPADI NA INSPEKCIJU U RS: Svakodnevne pretnje inspektorima, traži se hitno sankcionisanje počinilaca

B.S.

06. 04. 2021. u 11:21

REPUBLIČKI inspektori u Republici Srpskoj koji kontrolišu poštovanje epidemioloških mera, svakodnevno su izloženi pretnjama, kao i verbalnim i fizičkim napadima, navedeno je danas iz Inspektorata RS.

НАПАДИ НА ИНСПЕКЦИЈУ У РС: Свакодневне претње инспекторима, тражи се хитно санкционисање починилаца

Foto P. Milošević

Poslednji se dogodio proteklog vikenda kada je jedna osoba nasrnula na  inspektora prilikom  inspekcijske kontrole ugostiteljskog objekta u Brodu. O incidentu su obavešteni pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS, kao i dežurni tužilac.

Takođe, u proteklih nekoliko dana napadnuta su još dva inspektora u toku  inspekcijske kontrole poštovanja epidemioloških mera u ugostiteljskom objektu u Banjaluci. I u ovom slučaju je jedna osoba nasrnula na inspektore, te je jednog inspektora fizički gurnuo usled čega je on pao, a drugom su nanesene vidne telesne povrede u predelu lica. I u ovom slučaju  obavešteni su pripadnici policije.

- Reč je o tendencioznim napadima na službena lica što iziskuje hitnu reakciju nadležnih organa, te očekujemo da će tužilaštvo i sud sankcionisati napadače na zakonom propisan način - saopšteno je iz Inspektorata RS.

Zbog nepoštovanja preventivnih mera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, republički inspektori su u kontrolama izvršenim u proteklih sedam dana izrekli kazne u iznosu od 249.000 KM, dok je za dva objekta izrečena mera privremene zabrane rada. Inspektori u RS su protekle sedmice izvršili 1.446 inspekcijskih kontrola, a u 136 slučajeva subjekti su zatečeni u prekršaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna