STANJE SE KOMPLIKUJE: Epidemija u Bijeljini ne jenjava

V. M.

05. 04. 2021. u 20:30

EPIDEMIOLOŠKA situacija na području Grada Bijeljina i dalje se komplikuje, a još uvek posebno zabrinjava činjenica da je više od 75 odsto testiranih sugrađana pozitivno na virus korona.

СТАЊЕ СЕ КОМПЛИКУЈЕ: Епидемија у Бијељини не јењава

Foto: V.M.

Sve je veći i broj hospitalizovanih pacijenata, a mogućnosti za smeštaj novih bolesnika u kovid-bolnicama su sve manje, saopšteno je sednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

U Bijeljini se vakcinacija obavlja po planu, prednost imaju građani stariji od 65 godina i hronični bolesnici, a do sada je vakcinisano više od dve hiljade ljudi – istakao je predstavnik Doma zdravlja u Štabu.

Prethodnog vikenda su, u okviru kontrola u njihovoj nadležnosti, pripadnici Policijske uprave uočili nepravilnosti u jednom ugostiteljskom objektu, a u jednom privatnom lokalu su evidentirali kršenje epidemioloških mera većeg obima i prema tim akterima su izrečene odgovarajuće mere.

Predstavnici Privrednog savjea Grada Bijeljina i Područne privredne komore, koji su bili na sednici, istakli su da najvažniji cilj treba da bude zaštita zdravlja zaposlenih, ali i očuvanje privredne aktivnosti, kao i da treba više uraditi na promociji vakcinacije.

Jedan od zaključaka Štaba je da Odeljenje za privredu, Privredni savet i Područna privredna komora predlože mere za ublažavanje posledica epidemije u privredi.

Gradski štab je uskladio svoje mere sa merama Republičkog štaba, odnosno, ublažio je ograničenja za rad ugostiteljskih objekata i omogućio učenicima nižih razreda osnovnih škola da nastavu pohađaju u školama.

Takođe, najavljeno je i da će, čim gradski budžet postane operativan, grad finansijski pomoći Banji Dvorovi koja trenutno nije u mogućnosti da posluje, jer je u njoj smeštena kovid-bolnica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)