U MODRIČI PROMENJENA OPŠTINSKA VLAST: Sa novim rukovodstvom skupštine ispoštovana izborna volja građana (FOTO)

V. BLAGOJEVIĆ

29. 03. 2021. u 18:04

NA sednici Skupštine Opštine Modriča došlo do promene skupštinske većine i izbora novog rukovodstva Skupštine opštine.

У МОДРИЧИ ПРОМЕЊЕНА ОПШТИНСКА ВЛАСТ: Са новим руководством скупштине испоштована изборна воља грађана (ФОТО)

Foto. V. Blagojević

Dosadašnja skupštinska većina SNSD, SP RS i „odmetnici“ iz DNS-a se raspala. Nakon promene skupštinske većine, koju u Modriči sada čine SDS, PDP, SPS, SDA i nezavisni odbornik koji je napustio klub odbornika SNSD, izabrano je novo rukovodstvo Skupštine opštine Modriča. Za predsednika Skupštine izabran je Milutin Popović iz PDP-a, dok je za potpredsednika izabrana Bosa Novaković, nezavisni odbornik.

Nakon smene dosadašnjeg predsednika SO Modriča Nebojše Kneževića i potprdsednika Slavena Tešanovića, odbornik Siniša Nikić tražio je objašnjenje smene samo Kneževića. Damir Stojanović iz vladajućeg bloka pojasnio je razloge smene.

- Rukovodeći radom Skupštine opštine u predhodne dve sednice a naročito na konstitutivnoj, Knežević je „mali milion“ puta prekršio poslovnik o radu Skupštine. Ono što je najvažnije prekršio je Statut opštine Modriča namećući odluke da potpredsednik Skupštine svoj posao može obavljati volonterski- rekao je Stojanović.

Novoizabrano rukovodstvo Skupštine opštine Modriča je obećalo da će raditi u skladu sa Zakonom i Statutom opštine Modriča.

- Trudiću se da kao prvi među jednakim ulažem maksimalne napore zajedno sa svim odbornicima da radimo na demokratskim principima. Kao narodni odbornik ulagaću maskimalni trud u radu za dobrobit Modriče.- rekao je Milutin Popović nakon izbora za predsednika SO Modriča.

Foto. V. Blagojević

Za zamenika načelnika imenovan je Mladen Milotić. Nakon toga “otkočen” je rad kabineta načelnika opštine izborom vršilaca dužnost za pojedine resore. Za opštinske resore zaduženi su Borislav Gvozden, Bojana Kurešević, Srđan Jovanović, Jovan Mišić, Azem Tursić i Mirjana Cvijanović.

Odbornici su usvojili odluku o Budžetu opštine Modriča za 2021. godinu u iznosu od 10 miliona maraka.

- Nismo zadovoljni iznosnom, obzirom na mišljenje Ministarstva finansija koje smo dobili na nacrt Budžeta, a koji je inače usvojen u prethodnom sazovu Skupštine. Ministrstvo traži od nas da određene prihodovne stavke, posebno prihodi od PDV-a budu samnjene za 10% odnosno 650 hiljada konvertiblnih maraka. Pa to su dva predhona kapilna budžeta - naglasio je Jovica Radulović načelnik opštine Modriča.

Foto. V. Blagojević

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda