TRAŽE PODRŠKU U NSRS: Sastanak rukovodstva Modriče sa narodnim poslanicima

V. BLAGOJEVIĆ

08. 03. 2021. u 18:39

U MODRIČI je danas(održan sastanak rukovodstva opštine Modriča sa četiri narodna poslanika u NS RS iz Modriče.

TРAЖE ПOДРШКУ У НСРС: Сaстaнaк руководствa Moдричe сa нaрoдним пoсланицимa

Foto: V. Blagojević

Na sastanku je bilo reči o unapređenje odnosa između lokalne zajednice i republičkih institucija. Narodni poslanici Gordana Vidović(SS - PDP), Mara Milošević(SNSD), Risto Marić(SPRS) i Stevo Joksimović(SDS) dogovorili su sa načelnikom opštine Modriča Jovicom Radulovićem da će tražiti podršku za realizaciju kapitalnih projekata koji su već započeti.

- Radi se o izgradnji velikog nasipa i zaštiti od poplava naselja Dobor i izgradnji zatvorenog bazena u Modriči. Takođe je dogovoreno da narodni poslanici u Narodnoj skupštini pokrenu niz aktivnosti koje bi dovele do boljeg života građana na ovim prostorima. Pored ovih najkrupnijih, razgovarali smo i o još niz manjih projekata. Svi ti projekti su započeti pre moga preuzimanja dužnosti načelnika opštine posle lokalnih izbora - istakao je Jovica Radulović.

Svi narodni poslanici su pozdravili novi vid kumunikacije između načelnika opštine i njih izabranih u najviši zakonodavni organ vlasti Republike Srpske i ocenili da je ovaj vid saradnje koristan.

- Dogovorili smo se da se ne bavimo bilo kakvim političkim prepucavanjima nego da zajedničkim delovanjem pokušamo da uradimo što više za razvoj naše opštine. Na raspolaganju sam građanima koji su me birali i načelniku Jovici za sve ono što oni smatraju da mogu pomoći- rekla je Mara Milošević narodni poslanik SNSD.

Gordana Vidović poslanik Seljačake stranke koja u skladu sa koalicionim sporazumom deluje u PDP klubu poslanika, smatra da Modriča ima veliki broj poslanika i da se to mora iskoristiti za dobrobit Modriče.

- Mi sa ovakvih sastanka moramo da pokrećemo predloge i inicijative za promene zakona na bolje i da se borimo zajednički za njihovu realizaciju u NS RS. Nije mali broj imati 4 poslanika kao što Modriča ima. Nama mora biti u prvom redu interes Modriče bez obzira kojoj političkoj opciji pripadama - zaključila je Vidovićeva.

Sastanak je protekao u izuzetno prijatnoj i demokratskoj atmosferi, a zanimljivo je da su tu bila sva četiri kanditata za načelnika Modriče na novembarskim izborima, Mara Milošević, Risto Marić, Gordana Vidović i pobednik izbora Jovica Radulovć. Svi su pohvalili inicijativu Radulovića za održavanje ovakvih dogovora i najavio da će se sastanci ovog tipa održavati jednom mesečno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)