SPREMNI ZA VAKCINACIJU: Naredne nedelje počinje imunizaciija u majevičkom kraju

V. M.

27. 03. 2021. u 09:53

DIREKTOR Doma zdravlja Lopare, dr Želimir Nešković najavio je da će vakcinacija stanovnika majevičkog kraja krenuti od polovine naredne sedmice.

СПРЕМНИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ: Наредне недеље почиње имунизациија у мајевичком крају

Foto: V.M.

- Dobili smo kombinovani frižider za čuvanje vakcina od Insituta za javno zdravstvo Republike Srpske, u kom se mogu deponovati sve vrste vakcina koje se nalaze na tržištu našeg regiona i time smo stekli uslove da sprovodimo vakcinaciju zdravstvenih korisnika na području opštine Lopare – kaže dr Nešković, koji je precizirao da će prvo biti vakcinisani štićenici i zaposleni iz tri doma za stara lica sa područja ove majevičke opštine potom zdravstveni radnici i stanovnici stariji od 65 godina.

- Do sada se za vakcinaciju prijavilo više od 600 zainteresovanih sugrađana, nakon što smo pre dvadeset dana počeli anketiranje stanovništva sa područja naše opštines naveo je Nešković iu pozvao građane da se prijeve za vakcinu u Domu zdravlja.

Govoreći o značaju vakcinacije protiv korona virusa Nešković je istakao da je važna masovna vakcininacija“ jer će se time olakšati život svih sugrađana“.

- Značajno je je da se sugrađani u što većem broju vakcinišu da bi se vratili normalnom načinu života - zaključio je dr Nešković.

U Loparama je 14 ljudi inficiranih korona virusom, a pod nadzorom njih 35.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)