REŠENJE STIGLO 16 GODINA POSLE SMRTI: Dragutin Kozina pre tri decenije tražio otpremninu - Pokojniku "omogućeno" da se žali

Ninko ĐURIĆ

19. 03. 2021. u 13:08

NAKON gotovo tri deceniji od podnošenja zahteva na adresu Dervenćanina Dragutina Kozina ovih dana stiglo je rešenje Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite-Komisije za implementaciju Zakona o radu kojim se odbija zahtev za otpreminu podnesen 1992. godine.

РЕШЕЊЕ СТИГЛО 16 ГОДИНА ПОСЛЕ СМРТИ: Драгутин Козина пре три деценије тражио отпремнину - Покојнику омогућено да се жали

Foto: N. Đurić

Da paradoks u rubrici verovali ili ne, bude veći, iskrsla je činjenica da je Dragutin sa ovog sveta otišao, odnosno preminuo, još pre više od 16 godina!


Rešenje je potpisao predsednik komisije dr Rajko Kličković, a da ujdurma i ironiju budu još veći, pokojniku je „velikodušno omogućen“ rok za dostavu žalbe od 15 dana.
Jasna Tatić, ojađena kćerka upokojenog, u ime porodice vidljivo sarkastično se oglasila na društvenim mrežama.

–Izvinjavamo se Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite–Komisiji za implementaciju člana 152. Zakona o radu, kao i predsedniku komisije dr Rajku Kličkoviću, što naš dragi Kozina Dragutin nije u mogućnosti da se u roku petnaest dana žali na „blagovremeno“ doneseno rešenje jer je nažalost preminuo pre nešto više od 16 godina. Ovom prilikom Vas u ime porodice obaveštavam da Dragutin Kozina neće iskoristiti to zakonsko pravo, mada bi on kao pravnik, to sigurno želio, ali iz opravdanih razloga trenutno nije u mogućnosti jer već 16 godina i pet mjeseci nije prisutan u ovozemaljskom životu. Nadam se da ćete uvažiti njegovo odsustvo, koje je prouzrokovano višom silom. S poštovanjem, Jasna Tatić-doslovno je navodeno u porodičnoj objavi na društvenim mrežama.

Foto: N. Đurić

 

Javnosti je na uvid prezentovano i rešenje ministarstva od 5. februara ove godine. Datum na pečatu na koverti svedoči da je resorno ministarstvo, nakon šesnaest i po godina, bilo nešto ažurnije, i na poštu za Derventu odaslalo  ga „samo“ mesec dana i istog datuma kasnije-5. marta.


Ova gotovo neverovatna priča potkrepljena je i umrlicom iz koje se vidi da je Dragutin Kozina, zaista, „iznenada preminuo 25. oktobra 2004. godini u 10 sati u 67 godini života“. Sahrana je obavljena sutradan na rimokatoličkom groblju Rabić u Derventi.

Foto: N. Đurić

 

NEĆE SE ŽALITI


PORODICA pokojnog Dragutina neće žalbom ili nekim drugim dopisom reagovati na rešenje-odbijenicu ministarstva. Pravi „odgovor“ je obelodanjivanje ove neviđene bruke. Ministarstvo, ministri, razne komisije i svi zaposleni trebali bi da postoje i rade za dobrobit svog naroda a ne da čekaju da neki zahtev, upućen na njihovu adresu čeka da postane punoljetan da bi uopšte došao na razmatranje. Ja sam zet pokojnika a Jasna je moja supruga. Mi smo inače doktori veterinarske medicine, radimo za dobrobit životinja, pa smo još vise razočarani kad vidimo kako se institucije odnose prema svojim građanima-kaže, za „Novosti“, Dobrica Tatić, zet pokojnog Dragutina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)