SUĐENJE ZA PLJAČKU I RAZBOJNIŠTVO: Čovek kod koga je plen nije ni optužen, dolazi kao svedok!

V. Mitrić

18. 03. 2021. u 19:14

PRED sudskim većem sudije Milene Zorić u Okružnom sudu u Bijeljini počelo je suđenje Živanu Glišiću i Dušku Velimiroviću, koji su optuženi za razbojništva i pljačke u okolini Bijeljine.

СУЂЕЊЕ ЗА ПЉАЧКУ И РАЗБОЈНИШТВО: Човек код кога је плен није ни оптужен, долази као сведок!

Foto: V. Mitrić

Na sudu se, pored ostalih, pojavila Radinka Rada Tomić iz Broca, u čiju su kuću razbojnici upali, vezali je, stavili selotejp traku na usta, uzeli 40 hiljada evra i zlata u vrednosti oko 15 hiljada evra, što je sva ušteđevina ove starice, posle četrdesetogodišnjeg rada u Nemačkoj. Radinka kaže da je prošla pakao tokom pljačke, ali se on nastavio i u vrfeme istrage i suđenja.

-Da li je normalno i da li ima veze sa čašću onih koji su me ispitivali da me staru i bolesnu pitaju da li sam novac i nakit dala ljubavniku – kaže očajna Radinka. -Sada je izvesno gde je i kod koga završio novac i kome se i zašto sudi. Moj bol i strah niko ne može da otkloni. Sad na sudu među optuženim nema trećeg, onog koji je, nesumnjivo, dovezao razbojnike, povezao ih posle pljačke i razbojništva dalje za Loznicu.

Advokat Dušan Tomić, koji zastuplja oštećenu staricu, kaže da je „krajnje dramatično i simptomatično što se na suđenju, mada je uredno pozvan, nije pojavio ni kao svedok M.Z. za koga se sumnja da je bio vozač Glišića i Velimirovića.

Foto: V. Mitrić

-Taj čovek je, na drzak način, izostavljen iz optužnice, ali to nije propust suda, već se zna koga -kaže Tomić. -Na suđenju je prvooptuženi Živan Glišić rekao da je od novca i dragocenosti od Radinke uzeo 3.000 evra, a da je sve kod ostalo kod M.G. koga nema na optužnici niti sudnici. Glišić kaže da je njegova porodica spremna da vrati Radinki 3.000 evra, koliko je on uzeo, što joj je rekao, pre nekoliko dana, i njegov otac.

I Radinka i njen pravni zastupnik ističu da, „zaista nisu pare više bitne, kao ni nakit“.

-Rekla sam da se svega toga, ali kad mi se vrati, dajem organizaciji koja brine o decu koja se leče od raka -kaže Radinka. -Ovde je reč o pravdi i nepravdi, o strahotama koje moraju da budu zaustavljene, a ne da naležni sokole razbojnike i pljačkaše.

Da je njen strah opravdan, dodaje advokat Tomić, „svedoči i činjenica da je deo nadležnih, pre svega iz OJT, pokušao da učini nagodbu sa dvojicom aktera ataka na staricu, ali je sudija za predhodni postupak odbio takvvu „predstavu“ i odlučio da suđenje počne redovnom procedurom, ocenjujući da su zaslužili više kazne od predloženih“.

-Ovo je i sjajna prilika za nadležne da se dobro pozabave onim što se radi u pravosuđu, utoliko pre što je čovek koji je, u najmanju ruku, bio saučesnik, pa još i onaj kod koga je ostao plen izostavljen iz optužnice -kaže Tomić. -Javno ćemo da ga pozovemo Radinka i ja da vrati novac, kako bismo mogli da ga predamo u humanitarne svrhe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

buki

18.03.2021. 23:21

Ovo je strašno. Zašto neko ne zahteva izuzeće tog tužioca? Već sam komentarisala kada je ovaj treći, koji je ustvari glavni i organizator pljačke, izjavio da je torbu sa novcem bacio ispred zgrade i da ne zna šta se sa njom dogodilo. Angažuješ ljude da opljačkaju ženu, a onda novac baciš? To vređa zdrav razum svima osim tužiocu. Kako se takav tužilac gleda u ogledalo i kako sme ljudima da pogleda u oči?