POGORŠANA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U BIJELJINI: U kovid bolnicama 62 pacijenta, na respiratoru 15 obolelih

V.Mitrić

16. 03. 2021. u 07:46

NA lečenju u kovid bolnicama bijeljinske Opšte bolnice “Sveti vračevi” je 62 bolesnika, od kojih dve trećine ima tešku kliničku sliku.

ПОГОРШАНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У БИЈЕЉИНИ: У ковид болницама 62 пацијента, на респиратору 15 оболелих

Foto: V. Mitrić

Na respiratoru je  15 obolelih, a 33 je na kiseoničkoj terapiji. U toku jučerašnjeg dana bila su tri prijema. Na jutros održanom sastanku Kriznog štaba Bolnice ocenjeno je da je u protekle dve sedmice  došlo do znatnog pogoršanja stanja u kovid bolnicama.

- Posebno zabrinjava činjenica da veliki broj  hospitalizovanih bolesnika ima teške kliničke slike i da su među njima sve češće i mlađe osobe - zaključeno je na sastanku.

Na osnovu jučerašnje odluke Kriznog štaba Bolnice, od juče je dupliran  kadar u kovid bolnicama i pojačane su mere na suzbijanju i sprečavanju širenja intrahospitalnih infekcija u ustanovi.

Apelujemo na sve da se striktno pridržavaju propisanih mera zaštite od virusa korona, jer samo odgovornim ponašanjem svakog pojedinca možemo sprečiti dalje pogoršanje epidemiološke situacije u našem gradu -kaže profesor dr Zlatko Maksimović, direktor OB “Sveti vračevi” u Bijeljini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili