VOZE BEZ DOZVOLE, POD "GASOM", SA LAŽNIM TABLICAMA: Policijska akcija u Brodu, oduzeto i sedmo vozilo od višestrukih prestupnika

N. ĐURIĆ

15. 03. 2021. u 18:51

POLICAJCI Policijske stanice Brod oduzeli su još jedno, za nepuna tri meseca ove godine ukupno sedmo vozilo, kao „sredstvo izvršenja dela“, od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja.

ВОЗЕ БЕЗ ДОЗВОЛЕ, ПОД ГАСОМ, СА ЛАЖНИМ ТАБЛИЦАМА: Полицијска акција у Броду, одузето и седмо возило од вишеструких преступника

Foto: N. ĐURIĆ

Za njih je utvrđeno da, neki od njih „pod gasom“, odnosno alkoholom, voze bez vozačke dozvole neregistrovana vozila, sa lažnim tablicama, uz nepoštivanje saobraćajnih propisa, u registru novčanih kazni imaju i više hiljada maraka duga.

Tako su, kako „Novosti“ saznaju, policajci oduzeli automobil od Brođanina Ante G. (30), kao višestrukog povratnika u činjenju prekršaja, zbog nepoštivanja propisa ali i pozamašnog duga.

- Policajci PS Brod su u Ulici Jovana Raškovića u Brodu, izvršili kontrolu putničkog automobila „pežo 308” kojim je upravljalo lice inicijala A.G. iz Broda, prilikom čega je utvrđeno da isto upravlja vozilom dok mu je odlukom nadležnog organa zabranjeno upravljanje motornim vozilom jer se nije odazvalo na predavanje o posledicama koje proizilaze iz nepoštovanja saobraćajnih propisa zbog sakupljenih sedam kaznenih bodova u toku jedne godine, te isto nije koristilo sigurnosni pojas - saopštili su iz PU Doboj.

Proverama u službenim evidencijama utvrđeno je da Anto G. ima dug u Registru novčanih kazni u iznosu od 2.809 KM.

Protiv njega će nadležnom sudu biti podnesen Zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Iz dobojske PU konstatuju da je PS Brod tokom ove godine od višesktrukih povratnika u činjenju prekršaja ukupno oduzela sedam putničkih automobila, i najavljuju konstantni nastavak ove akcije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić