PRIJEDOR DOMAĆIN STARTA POSLJEDNJE ETAPE? Još malo nepoznanica kada je u pitanju ruta 15. trke "Beograd - Banjaluka"

S.M.

10. 03. 2021. u 17:19

ODREĐIVANjE rute 15. trke "Beograd - Banjaluka" ušlo je u završnu fazu, a da bi bila potpuno poznata ostaje da se vidi ko će biti domaćin starta poslednje, četvrte etape.

ПРИЈЕДОР ДОМАЋИН СТАРТА ПОСЉЕДЊЕ ЕТАПЕ? Још мало непознаница када је у питању рута 15. трке Београд - Бањалука

Foto: Novosti

Biciklisti iz tridesetak zemalja sveta već tradicionalno će krenuti iz Beograda, a cilj prve etape biće u Šapcu. Zatim će u drugoj vorziti od Obrenovca do Bijeljine. Najveći grad Semberije drugu godinu zaredom biće "dupli" domaćin, jer će biti domaćin i starta treće etape koja završava u Vlasenici. U narednih nekoliko dana biće poznat i domaćin starta četvrte etape koja završava spektakularnim krugovima u Banjaluci.

S tim u vezi, direktor trke Vladimir Kuvalja boravio je u Prijedoru, gde je sa gradonačelnikom Daliborom Pavlovićem razgovarao da ovaj grad na zapadu Srpske po prvi put ugosti karavan.

Foto: Novosti

- Imali smo vrlo dobar i otvoren sastanak. Predočili smo ljudima koji vode grad šta je ova trka do sada uradila i koliko benefita donosi, što su oni pažljivo saslušali i u načelu se složili da bi bilo lepo da se uključe u organizaciju. Lično se nadam takvom raspletu, jer nam je cilj da uključimo što više gradova iz svih krajeva Srpske. Pre tri godine smo se "spustili" južno od Bijeljine i od tada je Vlasenica naš partner, a sada se nadam da ćemo krenuti i zapadnije od Banjaluke. Srećan sam što je trka postala prepoznatljiva među običnim ljudima, kao i gradovima. Zato uostalom naša priča iz godine u godinu raste, rekao je Kuvalja.

Foto: Novosti

Dolaskom nekih od najboljih ekipa iz Evrope i sveta poput italijanskog Bardijanija značajno je podiglo interesovanje medija koje je iz godine u godinu veće. Tako je već najavljen dolazak novinarskih ekipa iz Italije i Španije u kojima je biciklizam jedan od najpopularnijih i najpraćenijih sportova. Novinske kuće iz Republike Srpske i Srbije izveštavaju sa trke od prvog do poslednjeg kilometra, a tako će biti i ove godine. Da podsetimo, trka počinje 22. aprila prvom etapom, a četvrta je na programu 25. aprila 2021. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024