"O JASENOVCU JE DECENIJAMA SKRIVANA ISTINA": Dodik sa najvećeg srpskog stratišta jasno poručio - Ne smemo zaboraviti zločine

Tanjug

28. 02. 2021. u 18:03

О ЈАСЕНОВЦУ ЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА СКРИВАНА ИСТИНА: Додик са највећег српског стратишта јасно поручио - Не смемо заборавити злочине

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je nakon posete patrijarha Porfirija manastiru Jasenovac da je veoma važno to što je to bila prva crkvena poseta poglavara SPC imajući u vidu značaj tog mesta i činjenicu da je na tom mestu srpski narod stradao.

Kako je rekao Dodik novinarima u manastiru Jasenovac gde je prisustvovao doksologiji koja je služena povodom posete patrijarha Porfirija, o Jasenovcu je skrivana istina decenijama, a otkrivanje te istine mora da bude trajni i svakodnevni zadatak svih nas i to jednako kao i molitve za pomirenje, razumevanje i miran suživot svih koji žive na tom području.

Republika Srpska će za manastir Jasenovac dati 100.000 konvertabilnih maraka kako bi se završila obnova srpske škole, kazao je Dodik.

Zahvalio se hrvatskim vlastima koje, kako kaže, daju podršku da se vrši rekonstrukcija i obnova tako važnih objekata za sam srpski narod.

- Ovo je poseban dan i za mene - kazao je Dodik i zahvalio se patrijarhu Porfiriju i vladici Jovanu na pozivu i gostoprimstvu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

električar

28.02.2021. 21:54

Ko je, bre, skrivao istinu ? Kome to pričate i zašto ? U poslednjih dvadeset godina skriva se istina o celom Drugom svetskom ratu, iz revanšističkih razloga. A istina o Jasenovcu, kao i ostalim stratištima iz tog perioda ispada kao kolateralna šteta da se ne bi mnogo govorilo u Drugom svetskom ratu. Mislite da to narod ne vidi... Vidi, vidi, ne brinite ...

Nostradamus

01.03.2021. 07:53

O kakvom skrivanju se radi i ko je to namerno radio, niko ne objasnjava?. Kakvu istinu treba da saznamo, jos manje je poznato, a jedino sto znamo su recenice koje se ponavljaju da bi se narod odrzao nacionalno budnim.