SRBI SE PITAJU: Dodik žestoko odgovorio na nove napade na Srpsku i otkrio šta je rekao Šmitu (VIDEO)

Novosti online

26. 02. 2021. u 17:22

REPUBLIKA SRPSKA će i dalje insistirati na slovu Dejtonskog sporazuma i odredbama svoga Ustava i na taj način se odupreti eventualnim dodatne pritiske nove američke administracije, Visokog predstavnika u BiH i bošnjačkih subjekata.

СРБИ СЕ ПИТАЈУ: Додик жестоко одговорио на нове нападе на Српску и открио шта је рекао Шмиту (ВИДЕО)

Foto: Vid Blagojević

Ovo je u obraćanju učesnicima okruglog stola, održanog u Beogradu, o temi "Republika Srpska pred novim izazovima" rekao srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Ovaj skup je organizovan u okviru manifestacije obeležavanja 28. februara - Dana donošenja prvog Ustava Republike Srpske.

- Ništa ovde ne može uraditi Amerika, izuzev radikalnim metodama, ništa ovde ne može uraditi bilo ko drugi osim nas samih. Naša svest o tome da smo mi odlučujući faktor i da ovde imamo životne mandate, a ne političke mandate nas opredeljuju. Verujte, mnogo puta sam rekao ne tim koji su dolazili ovde i bolje sam se osećao. Nema ništa gore i podmuklije kad u vama tinja nezadovostvo jer ste rekli da, a niste za to. Viđao sam takve ljude i oni su brzo nestajali sa političke scene. Nije to "ne" unapred zadato - naglasio je Dodik.

Dodik je istakao da je to ne njihovim predlozima da se ruši Dejtonski sporazum.

- To je ne njihovom nastojanju da slabe Republiku Srpsku, ne jačanju BiH u koju nemamo poverenje i ne bonskim ovlašćenjima koje u sporazumu ne postoje - poručio je Dodik.

Odgovarajući na pitanje kako da Republika Srpska odgovori na izazove kao što su najava novih pritisaka iz SAD i od visokog predstanika Valentina Incka, kao i to što Bošnjaci Srbe nazivaju fašistima, Dodik je u video-obraćanju na tribini u Beogradu rekao da sve zavisi Republike Srpske.

- Mnogi u BiH sa nestrpljenjem čekaju dolazak nekog novog visokog predstavnika, ali Republika Srpska smatra da on više nije potreban u BiH i da njegova misija trebala davno da bude ukinuta - naglasio je Dodik.

On je napomenuo da je tokom jučerašnjeg telefonskog razgovora sa kandidatom Nemačke za novog visokog predstavnika u BiH Kristijanom Šmitom jasno naglasio da ono što je predviđeno Aneksom 10 Dejtonskog sporazuma može da bude predmet razgovora i dogovora, a sve izvan toga ne može.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024