“DARA IZ JASENOVCA” VAŽNA ZA SRPSKI NAROD: Dodik sa delom glumačke ekipe koja je učestvovala u snimanju filma

S. M.

20. 02. 2021. u 21:11

SRPSKI član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je da će prikazivanje filma "Dara iz Jasenovca" na Radio-televiziji Republike Srpske pokazati koliko je ovo ostvarenje važno za srpski narod.

“ДАРА ИЗ ЈАСЕНОВЦА” ВАЖНA ЗА СРПСКИ НАРОД: Додик са делом глумачке екипе која је учествовала у снимању филма

Foto RTRS

Dodik, koji je danas u zgradi Vlade Republike Srpske u Banjaluci primio glumce iz Republike Srpske koji su učestvovali u snimanju filma "Dara iz Jasenovca", rekao je da je njegov cilj bio da im se zahvali i da ih podrži, da sa starijima govori o nekim budućim aranžmanima, a mlađima da zahvali za predanost zato što su na najbolji način predstavljali Republiku Srpsku i ovaj kraj.

- Uz skromne poklone, obezbedili smo podršku koja će biti dovoljna da na najbolji način osete brigu institucija Republike Srpske - istakao je Dodik.

Film "Dara iz Jasenovca" režisera Predraga Antonijevića prikazuje se na Radio-televiziji Republike Srpske. Među glavnim glumcima u ovom ostvarenju su Anja Ilić i Zlatan Vidović, koji glume roditelje male Dare, koju igra Biljana Čekić, a u filmu glume i glumci iz Republike Srpske - Željko Erkić, Slobodan Perišić, Goran Jokić, Dragoslav Medojević, Sandra LJubojević i Nikolina Friganović.

Film je premijerno prikazan 25. novembra u Gračanici. Sniman na osnovu autentičnih svedočanstava preživelih logoraša, film "Dara iz Jasenovca" je prvi igrani film na temu hrvatskog ustaškog logora Jasenovac u Drugom svetskom ratu.

Ova drama osvrće se na period Drugog svetskog rata, kada posle velike ustaško-nemačke ofanzive na Kozari, lokalno stanovništvo masovno završava u ovom koncentracionom logoru. Prvi deo filma sniman je na lokaciji sela Kolut, u blizini Sombora, gde je za potrebe snimanja zgrada stare ciglane sa upravnim objektom pretvorena u zloglasni logor Jasenovac, a drugi deo na lokalitetima Bele Crkve. Scenograf je Goran Joksimović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)