INCKO DA NAM PISMO NAPIŠE NA ĆIRILICI: Srpski poslanici postavili na mesto visokog predstavnika!

Novosti online

03. 02. 2021. u 21:43

ИНЦКО ДА НАМ ПИСМО НАПИШЕ НА ЋИРИЛИЦИ: Српски посланици поставили на место високог представника!

Foto Ž. Knežević

KLUB poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske će insistirati da visoki predstavnik Valentin Incko svim srpskim poslanicima dostavi na srpskom jeziku i ćirilici njegovo pismo u kojem inicira vraćanje povelja sa odlikovanjima dodijeljenim ljudima zaslužnim za stvaranje Srpske, rekao je šef ovog kluba Igor Žunić.

Žunić je naveo da je Incko poslao pismo klubovima poslanika u Narodnoj skupštini Srpske, te da su poslanici to pismo pročitali i preveli, jer kao što poznaju strane jezike, tako poznaju i taj jezik na kojem je on pisao.

- Koliko god on kroz to pismo ocrnio srpski narod i nametnuo kolektivnu krivicu, što je nedopustivo u političkim okolnostima koje jesu u BiH, ali i nedopustivo uopšte u političkim okolnostima u bilo kakvoj vrsti politike, insistiraćemo i od predsednika Narodne skupštine da se od Incka traži da se srpskim poslanicima obrati na srpskom jeziku i ćirilici - rekao je Žunić.

On je izrazio nadu da Incko razume procese i stanje u BiH i da će razumeti i ovaj zahtev.

- Ako to ne razume, onda ne znamo zbog čega je ovde i šta uopšte radi u BiH - rekao je Žunić.

Kabinet predsednika Narodne skupštine Republike Srpske primio je danas Inckovo pismo upućeno predsedniku parlamenta Srpske Nedeljku Čubriloviću i klubovima poslanika u kome se inicira vraćanje povelja od određenih pojedinaca, koje im je, 24. oktobra 2016. godine, dodelio Organizacioni odbor za obeležavanje 25 godina rada Narodne skupštine Republike Srpske.

(Srna)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)