OSTALO JE POKIDANO LANČE: Ispovest oca pregažene Vanje (13) - Video sam mladića naslonjenog na volan, moje dete je ležalo pod njegovim kolima!

Ninko ĐURIĆ

03. 02. 2021. u 20:55

TU, na Gradskoj tržnici me je čekala naša kćerkica Vanja (13).

ОСТАЛО ЈЕ ПОКИДАНО ЛАНЧЕ: Исповест оца прегажене Вање (13) - Видео сам младића наслоњеног на волан, моје дете је лежало под његовим колима!

Foto: Ninko Đurić

Prilazeći sam prvo čuo škripu kočnica i uz vrisku strahovit udar. Kako sam prilazio čuo sam kako okupljeni govore da „ima neko mrtav“. Ugledao sam stravičan prizor i mladića telom naslonjenog na volan vozila. Pomislio sam da je on taj nesrećnik, i zapitao sam se: „Bože, kako li će biti roditeljima ovog mladića kada saznaju da im je poginulo dete?“. Ni slutio nisam da je on, zapravo, ubica mog deteta, i da se beživotno telo moje Vanje nalazi pod tim vozilom.

Ovako, za „Novosti“ počinje potresnu ispovest Lazo Rudić (43), otac 13-godišnje Vanje. Devojčicu je 10. oktobra prošle godine, na trotoaru u centru Prnjavora, suludom vožnjom pod uticajem opijata i alkohola usmrtio Nisvet Mujkić (25).

Očevici su ispričali da je Mujkić „golfom 4 jurio kao rakleta“ i pokosio dete, koje je čekalo tatu. Nije uspelo da pobegne, što se vidi i na snimku nadzorne kamere, koji je u utorak rasplakao prisutne u banjalučkoj sudnici, na ročištu uoči za petak zakazanog izricanja presude.

Otac se priseća da je doživeo šok i, kako kaže, kao i da je on sam zajedno sa njim otišao sa ovog sveta, dok su mu krvavo dete, sa polomljenim nogama, izvlačili ispod automobila. Ni sma ne zna kako je uspeo da nazove suprugu.

Foto: Ninko Đurić

- Lazo, šta nam to govoriš? Nemoj nam pričati da naše Vanje nema više!...-prenela nam je majka Ljiljana (35), njenu i sina Ognjena (17) prvu reakciju na tu strašnu vest, u njihovom neprobolnim bolom pogođenim porodičnim domu u Babanovcima, nadomak Prnjavora.

Kao da neke simbolike ima i u lančiću Vanjine tragične sudbine. Te večeri kada će poslednji put izaći u grad sa drugricama, zamolila je tatu da joj sastavi prekinuti lančić.

Foto: Ninko Đurić

- Dugo me ljubila oduševljena i zahvalna što sam uspeo da ga spojim. Za njen izlazak. Ni slutili nismo da će joj taj isti lančić biti ponovo prekinut o vratu, u trenutku njene pogibije - pokazuju nam neutešni otac i majka prekinuti lančić, baš, u istom trenu, kao i mladi život njihovog deteta.

Foto: Ninko Đurić

SVI TUGUJU ZA VANjOM

NEPREBOL za tada primernom učenicom osmog razreda Osnovne škole „Branko Ćopić“ u Prnjavoru, ne osećaju samo njeni roditelji, brat, bake, deke, ostala mnogobrojna rodbina i drugari, već i njeni ljubimci! Reporteru „Novosti“ ukazuju na od, iz dvorišta, kućice čežnjiv i uporan pogled njene kuce na prozor Vanjine sobe, na koji šapicama nadonosno „kucaju“ dve mace. Kao da čekaju da im otvori, proveravaju, ili ne veruju, da je njihova ljubimica i zaštitinica zauvek otišla sa ovog sveta.

Ninko ĐURIĆ

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SRPSKA HEROINA KOJOJ SU UBILI DECU ZA NOVOSTI: Dobila sam dodatnu snagu kad sam videla da naš toliki narod kaže NE rezoluciji o genocidu