LEP PRIMER IZ PRNJAVORA: Po 5.000 KM za troje najboljih studenata, još njih sedam otputovalo na Jahorinu (FOTO)

N.Đurić

26. 01. 2021. u 16:01

ЛЕП ПРИМЕР ИЗ ПРЊАВОРА: По 5.000 КМ за троје најбољих студената, још њих седам отпутовало на Јахорину (ФОТО)

Foto: N. Đurić

DESET najboljih studenata opštine Prnjavor, među kojima je i njih troje najbriljantnijih koji su dobili po 5.000 maraka, koji na javnim visokoškolskim ustanovama imaju prosek viši od 9.5, a koji su nagrađeni od strane načelnika opštine Prnjavor, otputovali su na višednevno putovanje na Jahorinu.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš podsjeća da je ovo četvrti put da se biraju i nagrađuju, kako novčano tako i zajedničkim putovanjem, najbolji studenti ove krajiške opštine.

NAGRAĐENI

VREDNU novčanu studentsku nagradu opštine Prnjavor od po 5.000 KM, dobili su Dejana Vasić, Milica Jovljević i Milan Palikuća. NJih troje je sa još sedam studenata sa područja ove opštine nagrađeno i zajedničkim putovanjem na Jahorinu. Nagradno putovanje dobili su Slađana Savković, Svjetlana Topić, Marina Nikolić, Gavrilo Milanović, Stefan Stakić, Slaven Petković i David Jokić.

-Prve godine studenti su putovali u Beč, druge u Prag, prošle godine zbog epidemiološke situacije, odustalo se od puta u Milano, a ove godine izbor je pao na domaću destinaciju, na Jahorinu. Uveren sam da će se studenti lepo provesti. Smatrali smo da je pored novčane nagrade za najbolje, važno da studente okupimo na jednom mestu, predstavimo njihove rezultate, da ih promovišemo i da im kroz zajedničko putovanje omogućimo ono najlepše, a to je druženje, nova prijateljstva i iskustva-kaže, za „Novosti“, Tomaš.

Foto: N. Đurić

David Jokić, student prve godine, drugog ciklusa studija poljoprivrednog fakulteta u Banja Luci, Marina Nikolić, student četvrte godine prirodnomatematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i Milan Palikuća student četvrte godine kineskog i engleskog jezika na Filozofskom fakultetu u Palama, u ime svojih nagrađenih kolega, izrazili su zahvalnost načelniku Tomašu i matičnoj opštini na ovoj „dragocenoj podršci i podsticaju“.

Foto: N. Đurić

-Ovakvi gestovi nama predstavljaju dodatni podstrek za budući rad i napredak u školovanju, pa i dalje u životu, uz potvrdu da vredi i da se isplati dobro učiti-poručuju najbolji prnjavorski studenti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)