Demanti na tekst „POLITIČKA SCENA NOVOG GORAŽDA I VIŠEGRADA: (Ne)legalna sednica SO i izbor predsednika, sledi li prinudna uprava?“

Novosti online

19. 01. 2021. u 12:23

Demanti na tekst „POLITIČKA SCENA NOVOG GORAŽDA I VIŠEGRADA: (Ne)legalna sednica SO i izbor predsednika, sledi li prinudna uprava?“ objavljujemo u celisti, bez izmena

Деманти на текст „ПОЛИТИЧКА СЦЕНА НОВОГ ГОРАЖДА И ВИШЕГРАДА: (Не)легална седница СО и избор председника, следи ли принудна управа?“

Foto: R. Milović

Dana 17.01.2020. godine, na Vašem internet sajtu je objavljen tekst pod naslovom: „POLITIČKA SCENA NOVOG GORAŽDA I VIŠEGRADA: (Ne)legalna sednica SO i izbor predsednika, sledi li prinudna uprava?“, u kojem je iznesen veliki broj neistinitih podataka koji nemaju ama baš nikakvu vezu sa činjeničnim stanjem.

Ovim putem Vam, u skladu sa etičkim pravilima i opšteprihvaćenim kodeksom novinarske kulture i ponašanja, ali i u skladu sa pozitivno pravnim propisima Republike Srbije i Republike Srpske dostavljam na objavu sljedeći


D E M A N T

Izjava zamjenika načelnika opštine Novo Goražde navedena u spornom tekstu je IZMIŠLjENA. Odgovorno tvrdim da Vašem dopisniku nisam izjavio ništa od navedenog, te da je ista „izjava“ plod njegove kreativne mašte. Ne dešava nam se prvi put da imamo slična iskustva sa Vašim dopisnikom iz ove regije i prosto je nezamislivo da jedna ugledna medijska kuća kakva je Vaša dopušta sebi ovakve propuste i gafove. Izmišljena izjava zamjenika načelnika opštine i njeno puštanje u etar može prouzrokovati niz problema u funkcionisanju naše jedinice lokalne samouprave, a što se u konačnici može odraziti i na položaj njenih građana.

Takođe, Vaš novinar nije naveo niti pravo ime zamjenika načelnika opštine, što ovom tekstu daje dodatnu opskurnost.

Iz vašeg teksta proizilazi da je nelegalno sazvana sjednica SO Novo Goražde već održana, te da su na istoj nelegalno izvršena određena imenovanja, što takođe nije istina. Istina je da je Ibrahim Drljević,  predsjednik SO Novo Goražde iz njenog starog saziva, kao lice ovlašćeno za sazivanje konstitutivne sjednice SO Novo Goražde u novom sazivu istu i sazvao dana 13.01.2021. godine, koristeći se ovlašćenjima iz člana 44. Zakona o lokalnoj samoupravi, te da će se ista održati dana 25.02.2021. godine. Istini za volju, grupa novoizabranih odbornika je dana 15.01.2021. godine na protokol opštine Novo Goražde dostavila akt koji saziva prvu sjednicu Skupštine prema kojem bi se ista trebala održati dana 22.01.2021. godine, ali taj akt ne proizvodi nikakve pravne posljedice, s obzirom da je istu već sazvalo za to ovlašćeno lice.

Prilikom uzimanja izjave od „druge strane“ koju je za potrebe ovog teksta predstavljalo lice Boris Gavrilović, nismo primjetili nikakvo mimoilaženje u odnosu na njegove ranije iznešene stavove i pretpostavka je da je ista autentična, tako da se stiče utisak kako je ovaj tekst i napisan sa jasnom namjerom da se nanese šteta prvoj strani, odnosno licima koja objektivno u cijeloj stvari postupaju na jedini ispravan i zakonit način.

Na kraju Vas još jednom molimo da objavite dostavljeni Vam demant, na identičan način na koji je objavljena i „vijest“ protiv koje se demant i ulaže.

U nadi da ćete isto i učiniti, ovim putem Vas pozivamo da tokom tekuće godine posjetite našu Opštinu, a mi ćemo se potruditi da Vas domaćinski i dočekamo. Malo je reći da bi nam to bila čast i zadovoljstvo, uzevši u obzir ugled koju Vaša medijska kuća uživa širom Republike Srpske.


S poštovanjem,                                ZAMJENIK NAČELNIKA, Arsenije Mirković

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri