OSUĐENI UBICA PRETUKAO DVE DEVOJKE? Nezapamćen incident u kafiću, nije hteo da ode od njihovog stola, gosti nepomično sedeli

Novosti online

04. 01. 2021. u 19:01

OSUĐENI ubica Dario Mirjanić Bljuzgo osumnjičen je da je tokom vikenda napao i prebio dve devojke u kafiću u centru Banjaluke.

ОСУЂЕНИ УБИЦА ПРЕТУКАО ДВЕ ДЕВОЈКЕ? Незапамћен инцидент у кафићу, није хтео да оде од њиховог стола, гости непомично седели

Foto: D.Pozderović

Nasilnik je nakon toga uhapšen i priveden u policiju, a reč je muškarcu koji je već odležao kaznu od osam godina zatvora, jer je 2011. ubio Vesu Medića u Banjaluci. Izvor blizak istrazi ispričao je šta se sve dešavalo u noći između petka i subote.

- Dve devojke su bile u kafiću za svojim stolom i veselile se kao i većina gostiju. Taj mladić im je par puta prilazio za sto i nešto pričao. Devojke su ga par puta zamolile da se odmakne od njhovog stola - istakao je sagovornik.

Kako kaže, kada je treći put Mirjanić došao za njihov sto, nastao je pravi haos.

- One su ga navodno opet zamolile da se odmakne od njihovog stola, a on je tada podivljao i napao ih. Sve što je bilo flaša i čaša na stolu gurnuo je na jednu devojku. Ona je pala pod sto i isekla se po rukama od polupanog stakla. Međutim, on se tu nije zaustavio. Nakon što je ta devojka pala on se okrenuo prema drugoj devojci i krenuo je divljački da je udara.

Udario ju je najmanje tri puta šakom u glavu. Ono što je najgore, ostali gosti koji su se tu zatekli samo su gledali kako on napada devojke i niko nije pokušavao da ga zaustavi. Zanimljivo je i da se u tom lokalu skuplja puno ljudi, a da nemaju obezbeđenje - pojasnio je izvor.

Dodao je da je tada devojka, koja je pala, ustala i krenula na Mirjanića da zaštiti prijateljicu. Tek tada su se umešali i drugi gosti i krenuli smirivati Mirjanića.

Poziv policiji

Jedna od napadnutih devojaka odmah je pozvala policiju, a isto je uradio i vlasnik kafića.

- Policija je ubrzo došla do kafića gde je zatekla devojku koja je imala više masnica, podliva krvi i ogrebotina po licu. Posle nekog vremena Mirjanić je pronađen i uhapšen - dodaje se. Da je Mirjanić uhapšen potvrđeno je i u Policijskoj upravi Banjaluka.

Portparolka ove uprave Danijela Mučibabić je rekla da je policiji prijavljen incident u ugostiteljskom objektu u Bajaluci i da je jedna osoba uhapšena.

- Prilikom hapšenja on je bio u alkoholisanom stanju i zadržan je u policiji do otrežnjenja - pojasnila je Mučibabićeva.

Inače, Mirjanić je osoba koja je odranije poznata policiji, posebno zbog teškog ubistva Vese Medića, od 6. avgusta 2011. godine u Banjaluci. Dovođen je i u vezu s drugim krivičnim delima. Ubistvu je, prethodila žestoka svađa između Medića s jedne, te Mirjanića i njegovog druga Davora M. s druge strane.

Tokom ove svađe Medić je izveo Davora M. ispred lokala i išamarao ga, nakon čega su optuženi i Davor M. pokušali da se obračunaju s Medićem. Mirjanić zatim odlazi do nekoliko metara udaljenog prodavca lubenica, uzima od njega kuhinjski nož dužine 20 centimetara i vraća se u lokal. U nameri da se osveti, Mirjanić prilazi Mediću i govori mu: "Ti si mi pretukao druga", a kada je Medić krenuo prema njemu, Mirjanić mu je zadao smrtonosni ubod u levu bočnu stranu, ispod ruke.

Optuženi je nakon zločina pobegao, ali su ga inspektori kasnije pronašli i uhapsili.

Iste godine je osuđen na osam godina zatvora.

(Srpskainfo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)