EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U PRNJAVORU: Za sedam dana sedam preminulih, 33 zaražena

N.Đurić

31. 12. 2020. u 19:20

SVAKI dan u proteklih sedam dana je u proseku po jedna osoba iz Prnjavora odlazila sa ovog sveta, od posledica zaraze korona virusom.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ПРЊАВОРУ: За седам дана седам преминулих, 33 заражена

Foto: A.Atić

Registrovane su, istovremeno, 33 osobe zaražene virusom korona, od kojih je većina starije i srednje životne dobi.

-Sedam osoba starije životne dobi, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona, preminulo je u proteklih sedam dana. Reč je o četiri žene i tri muškarca. Opštinski štab za vanredne situacije izjavljuje iskreno saučešće porodicama preminulih-saopšteno je iz Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Među nedavno umrlim od kovida 19 je i bračni par Preradović, koji je, nakon pola veka zajedničkog života, preminuo u istom danu, u razmaku od samo tri sata.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno se nalazi 160 osoba, dok su 673 lica oporavljena.

Od početka pandemije, na području opštine registrovano je 838 osoba zaraženih virusom korona, dok je 56 lica preminulo.

Opštinski štab za vanredne situacije apeluje na građane da budu odgovorni i poštuju epidemiološke mere i preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

U današnjem (četvrtak) saopštenju Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske navedeno je da je još pet osoba iz Prnjavora zaraženo korona virusom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći