OPLJAČKANA I "STARA PRIČA": Porodica Milivojac iz Štrbaca kod Prnjavora ponovo na meti lopova (FOTO)

N. ĐURIĆ

27. 12. 2020. u 20:40

ОПЉАЧКАНА И СТАРА ПРИЧА: Породица Миливојац из Штрбаца код Прњавора поново на мети лопова (ФОТО)

Foto: N. Đurić

NEPOZNATI lopov ili više njih, pod zaštitom mraka, provalio je i opljačkao „Staru priču“, kafanu u centru Štrbaca, jedne od najvećih mesnih zajednica na prnjavorskom području.

Mirko Milivojac (22) vlasnik „Stare priče“, tvrdi da mu je, nakon što su provaljena stražnja vrata objekta, iz kase odneseno više od 1.500 maraka. Međutim, dodaje, da je šteta još veća, za više stotina maraka, u ukradenom piću i drugim predmetima koji su se našli pod rukom lopova, koji je, ko zna iz kog razloga, ipak u kasi ostavio 30 KM.

Foto: N. Đurić

RANIJE OPLJAČKANA I KUĆA

OČEKUJEM da se što pre rasvetli pljačka „Stare priče“ i zbog toga što je pre neku godinu provaljeno i u obližnji dom moje porodice, odakle su odneseni novac, nakit i drugi dragoceni predmeti, uz procenu veštaka, u ukupnoj vrednosti od oko 5.000 maraka. Policija je tada ubrzo otkrila lopova. Nikada, međutim, nismo obeštećeni s obrazloženjem da je kradljivac novac olako potrošio a zlatni nakit, vredan više hiljada maraka, navodno, prodao nekoj zlatarskoj radnji u bescenje, za 100 evra-ogorčen je Mirko Milivojac.     

- Pokraden sam nakon 22 sata i završetka radnog vremena. U objekat je provaljeno s terase visoke blizu dva metra. Policiji sam prijavio ukradenih 1.500 maraka iz kase, od čega je oko 500 u kovanicama od po jednu i dve marke. Ostatak je uglavnom od po 10 i 20 maraka u papirnatim novčanicama. Verujem da je lopov negde razmenio, odnosno ukrupnio kovanice. Kao i da je imao pomagača, ili koristio automobil, jer prosto je nemoguće da je sve to, uz piće i druge stvari čiju količinu i vrstu još utvrđujem, u džepovima i pod rukom neopaženo nosio centrom sela - jada se, za „Novosti“, Milivojac.

Mirko kaže da je policija izvršila uviđaj i da očekuje da što prije rasvetli ovu provalu i krađu, koja je uznemirila i druge meštane Štrbaca. Napominje da su ovih dana izvršene slične provale u više objekata u prnjavorskom i susednom derventskom karaju, pa je pitanje da li se one mogu dovesti u međusobnu vezu.

Foto: N. Đurić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)