DODIKOV SAVETNIK OŠTRO O TURKOVIĆEVOJ: "Potvrdila koliko bošnjački političari mrze Srbe i srpsku"

S. M.

14. 12. 2020. u 09:50

IZJAVA ministarke inostranih poslova u Savetu ministara Bisere Turković je krajnji domet akumulirane mržnje političkih predstavnika bošnjačkog naroda prema Srbima, prema Srpskoj i prema najlegitimnijem predstavniku Srpske Miloradu Dodiku, izjavio je savetnik srpskog člana Predsedništva BiH Radovan Kovačević.

ДОДИКОВ САВЕТНИК ОШТРО О ТУРКОВИЋЕВОЈ: Потврдила колико бошњачки политичари мрзе Србе и српску

Foto: Banjalukanet

- Porediti Republiku Srpsku i srpski narod sa nacistima, a Milorada Dodika sa Adolfom Hitlerom bilo bi isto kao kada bi danas neko iz Nemačke poredio građane Izraela i Izrael sa nacistima, a predsednika, odnosno premijera Izraela sa Adolfom Hitlerom. Dakle, to je jedna neverovatna, sramna, skandalozna i katastrofalna izjava koju je izrekla Bisera Turković, i to je nešto što zaslužuje svaku moguću osudu, rekao je Kovačević.

Kovačević je istakao da je ova izjava Turkovićeve skandalozna i zbog toga što je srpski narod, uz jevrejski narod, najveći stradalnik u Drugom svetskom ratu.

Kovačević, koji je i portparol SNSD, podsetio je da su Srbi proganjani u Drugom svetskom ratu samo zato što su Srbi, za razliku od Hrvata i Bošnjaka koji su u sklopu Nezavisne Države Hrvatske bili slobodni, građani prvog reda, za razliku od Srba koje su tada masovno ubijali i Hrvati i Bošnjaci, zajedno sa nacistima i fašistima iz Nemačke i Italije, i u Jasenovcu i u Prebilovcima i u Jadovnu i na mnogim drugim stratištima, odnosno gde god su mogli.

Prema njegovim rečima, pitanje je da li posle ovakve izjave Republika Srpska i njeni predstavnici uopšte imaju više sa kim da razgovaraju u BiH.

On kaže da je Bisera Turković prilikom tog sramnog poređenja Republike Srpske i srpskog naroda sa nacistima i Milorada Dodika sa Adolfom Hitlerom govorila o ukidanju Republike Srpske, sa željom da se ukine Republika Srpska, dakle da se poništi ustavna struktura, da se prekroji ustavna struktura BiH, da se na najdirektniji mogući način ugrozi Dejtonski mirovni sporazum.

– To su sve stvari koje su za nas apsolutno nedopustive i o kojima ćemo da upoznamo kompletnu međunarodnu zajednicu. Ima u međunarodnoj zajednici onih koji na mnogo racionalniji i realniji način gledaju na stanje u BiH – rekao je Kovačević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)