NASTAVLJA SE ISTRAGA O UBISTVU MONAHA STEFANA: Evo kada će biti saslušan osumnjičeni za brutalni zločin u manastiru Glogovac

O. MATAVULJ

12. 12. 2020. u 07:20

DRAGAN Ševo (40) iz Banjaluke, osumnjičeni za ubistvo monaha Stefana u manastiru Glogovac kod Šipova, stabilnog je zdravstvenog stanja, ali još nije saslušan na okolnosti ubistva i očekuje se da će početkom sedmice biti izveden pred tužioca, saznaju "Novosti".

НАСТАВЉА СЕ ИСТРАГА О УБИСТВУ МОНАХА СТЕФАНА: Ево када ће бити саслушан осумњичени за брутални злочин у манастиру Глоговац

Foto: O. Matavulj/Facebook

Ševo je hospitalizovan u Klinici za torakalnu hirurgiju UKC Republike Srpske, gde se nalazi pod budnim okom policije koja čuva njegovu bolesničku sobu.

- Nakon operativnog zahvata zdravstveno stanje pacijenta je stabilno. Komunikativan je, a njegovo otpuštanje iz bolnice očekuje se u narednoj sedmici - rekao je načelnik Klinike za torakalnu hirurgiju dr Marko Kantar.

ŽRTVA Monah Stefan, Foto Fejsbuk

Iako je Ševo komunikativan, u Tužilaštvu saznajemo da on neće biti ispitivan na okolnosti ubistva sve dok se za to ne ostvare uslovi i zdravstveno stanje u kojem se nalazi. Po svemu sudeći njemu će na teret biti stavljeno krivično delo teškog ubistva, počinjeno iz koristoljublja za koje je zaprećena kazna od najmanje deset godina zatvora ili kaznom dugotrajnog zatvora.

BEŽAO DVA DANA

OSUMNJIČENI Dragan Ševo je dva dana bio u bekstvu. NJegov identitet utvrđen je uz pomoć ubijenog monaha koji je, pre nego što je izdahnuo, drugom monahu rekao da ga je ubo Dragan. Za njim je odmah pokrenuta potraga, da bi se u utorak naveče pod svojim imenom i sa svojom ličnom kartom prijavio u motel "Nana" u Banjaluci koje je u sredu lociran i uhapšen. Tom prilikom je pretio samoubistvom, a nakon što je policija upala u sobu nožem se ubo u grudi.

Monah Stefan ubijen je u ponedeljak oko 19 časova u trpezariji manastira Glogovac kod Šipova, u koji je Ševo često dolazio i čije monahe je dobro poznavao. Ubicu je do manastira dovezao poznanik i čekao ispred u kolima. Za to vreme monah je Ševu domaćinski dočekao, ne očekujući probleme. Servirao mu je posnu večeru, da bi ga Ševo dva puta ubo nožem u grudi. Nesrećni monah umro je usled iskrvarenja.

NAPADAČ Dragan Ševo,Foto privatna arhiva

Prvi rezultati istrage ukazuju da je iz manastira ukradeno nešto više od 100 maraka, zbog čega se i sumnja da je motiv ubistvo bilo koristoljublje. Vozač, čiji identitet nije saopšten, rekao je da mu je Ševo usput ispričao da od monaha namerava da pozajmi novac za kiriju.. Vozač je tvrdio da nije znao za zločinački plan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)