NASTAVLJENA POTRAGA ZA NESTALIM AVIONOM: Loši vremenski uslovi otežavaju rad, na terenu veliki broj pripadnika službi (FOTO)

O.M.

11. 12. 2020. u 10:31

Potraga za avionom "Pajper 28", sa dva člana posade, nastavljena je jutros na planini Kozari.

НАСТАВЉЕНА ПОТРАГА ЗА НЕСТАЛИМ АВИОНОМ: Лоши временски услови отежавају рад, на терену велики број припадника служби (ФОТО)

Foto: O. Matavulj

Potraga se kreće u četiri rejona, a u njoj učestvuju sve raspoložive snage MUP RS, planinari, Gorska služba spasavanja i Civilna zaštita, lovci.

Predsednik Planinarskog saveza Republike Srpske Ljubiša Aramanda, kaže da se trenutni nalazi na rejonu Lisine, ispod repetitora.

- Potragu znantno otežava gusta magla. Vidljivost je do nekih 30 metara - rekao je Aramanda.

Foto: O. Matavulj

Sa druge strane Kozare, od opštine Gradiška potragom rukovodi policija. Podeljeni u nekoliko grupa tragaju po obroncima planina, a deo potrage biće usmeren od Gornjih Podgraca prema Mrakovici, u koju će biti uključeni i pripadnico SAJ.

Kontakt sa avionom juče je izgubljen na području Omarske. U sportskom avionu bili su pilot i operater, državljani Srbije i Rumunije.

Kako saznajemo oni su radili za jednu firmu iz Beograda, koja je dobila posao vakcionisanja životinja. Avion se vraćao iz Velike Kladuše za Banjaluku, sa čijeg je aerodoroma odletio za Kladušu. Oko 14 časova je nestao sa radara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili