SPASAVAO DIPLOMATE, ALI I PLANINARE AMATERE: Darko Vranić (24) iz Foče za hrabrost nagrađen u Banjaluci (FOTO)

R. MILOVIĆ

05. 12. 2020. u 23:08

СПАСАВАО ДИПЛОМАТЕ, АЛИ И ПЛАНИНАРЕ АМАТЕРЕ: Дарко Вранић (24) из Фоче за храброст награђен у Бањалуци (ФОТО)

Foto. R. M.

MINISTARSTVO porodice, omladine i sporta je u Banjaluci uručilo priznanje Darku Vraniću, članu spasilačkog kluba Volf iz Foče.

On je nagrađen za izuzetne rezultate u spasavanju, u više navrata, planinara-amatera, na Magliću, nesrećnika u Kanjonu Miljacke kod Pala i Limu kod Rudog.

Za spasavanje britanskih diplomata na Magliću dobio je i zahvalnici od ambasadora Velike Britanije iz Sarajeva.

Trener je slobodnog penjanja, padobranac, ronilac, bez zaposlenja sa zavšenom školom za trgovačkog tehničara, četvrti stepen.

- Javljam vam se iz Banjaluke, iz autobusa za Foču. Ovo je moj prvi dolazak u Banjaluku. Lep grad, a jedva čekam da stignem kući gde me čekaju majka Jovanka, otac Dragan i mlađi brat Dejan, takođe nezaposlen - kaže za "Novosti "Darko Vranić, rođen u Foči pre 24 godine.

Ovaj hrabri mladi čovek će do maja, kada kreće sezona pohoda na Maglić, vežbati u teretani i sportskim terenima.

Foto. R. M.

- Mora se biti kondiciono spreman, jer i zimi dolazi do saobraćajnih nesreća u kojima unesrećenim i povređenim sa drugovima iz „Volfa“ priskačem u pomoć. Snežne lavine su ovde na Tjentištu ka Gacku česte i ranijih godina smo u više navrata intervenisali, kao i u evakuaciji bolesnih sa planinskih visova do bolnice u Foči - objašnjava Darko.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)