NENAD NEŠIĆ PREDSEDNIK DNS ZA "NOVOSTI": SNSD je kažnjen jer nije prepoznao trenutak da zajedno sa DNS ponudi građanima nešto drugačije

S.M.

16. 11. 2020. u 17:24

NAKON završenih lokalnih izbora javnost očekuje reakciju lidera DNS Nenada Nešića oko daljeg delovanja ove stranke. On kaže za Novosti da je čovek koji drži reč.

НЕНАД НЕШИЋ ПРЕДСЕДНИК  ДНС ЗА НОВОСТИ: СНСД је кажњен јер није препознао тренутак да заједно са ДНС понуди грађанима нешто другачије

Foto: Srna

- I dokazao sam da nisam politička i ljudska krpa. DNS nije ponudila saradnju opoziciji nego rekla da su Republici Srpskoj potrebne promene i ponudila da potpišemo koalicioni sporazum. Njihovo ćutanje ili negativan odgovor na ponuđeni sporazum će biti negativan odgovor za promene koje znače bolji život građana. Mi smo našom odlukom rekli DA promenama. Bez kalkulacija pokazali smo odgovornost prema onima zbog kojih se bavimo politikom - građanima Republike Srpske. Ona mora biti iznad svake odluke i zato je potrebno pokazati odgovornost prema njima, poručio je Nešić.

Na pitanje da li je SNSD kažnjen na izborima i zbog udara na DNS, on kaže da je SNSD kažnjen zato sto nije osetio trenutak u kojem su morali zajedno da naprave promene i ponude građanima nešto drugačije.

- Mi smo bili najduža koalicija. Zajedno smo se borili za Republiku Srpsku kad je bilo najteže i kada je u pitanju interes naroda i tu nema mesta neprijateljstvu jer to je pitanje na kojem ne sme biti razlika, ističe Nešić.

Kada se govori o delovanju DNS, a pogotovo u Banjaluci, on kaže da se političari u RS ponašaju kao da dele plen posle ulova.

- Izbori su završeni a rezultati su takvi kakvi jesu. Naše političko delovanje biće zasnovano isključivo na interesu građana, u ovom slučaju Banjaluke. Ključna stvar za nas je kako možemo napraviti život građana boljim. Još jednom podvlačim - ne radi se ovde o interesima partija i funkcijama već o građanima i Republici Srpskoj. Mi ćemo za njih razgovarati sa svim političkim akterima a naše odluke neće biti vođene stranačkim interesima nego interesima građana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRPSKA HEROINA KOJOJ SU UBILI DECU ZA NOVOSTI: Dobila sam dodatnu snagu kad sam videla da naš toliki narod kaže NE rezoluciji o genocidu