PIŠTOLJEM NA STANIVUKOVIĆA: Zlatko Stokanić iz Banja Luke uhapšen zbog ugrožavanja aktivista PDP

O. MATAVULj

03. 11. 2020. u 08:58

ZLATKO Stokanić (44) iz Banja Luke uhapšen je zbog sumnje da je uperio pištolj u "folksvagen amarok" narodnog poslanika i kandidata za gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, koji u tom trenutku nije bio u vozilu.

ПИШТОЉЕМ НА СТАНИВУКОВИЋА: Златко Стоканић из Бања Луке ухапшен због угрожавања активиста ПДП

Foto "Fejsbuk"

Za volanom "amaroka" bio je Ognjen Savanović, kandidat za odbornika u Banjaluci na predstojećim izborima, koji je naveo da ga je nepoznati muškarac pratio "reno kliom", a potom s uperenim pištoljem išao prema vozilu "verovatno tražeći Draška Stanivukovića".

- Neposredno nakon prijave slobode je lišen Z. S. zbog sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti. Od osumnjičenog je oduzet gasni pištolj, a alkotestiranjem je utvrđeno da je imao 2,18 promila alkohola u krvi - rekla je portparolka PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

Ona kaže da će protiv osumnjičenog biti podnet izveštaj OJT u Banjaluci zbog ugrožavanja sigurnosti, a biće podnet i Zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju i municiji.

PRLjAVA KAMPANjA

POTPREDSEDNIK PDP Igor Crnadak kaže da očekuje da se otkrije pozadina napada i pozvao je sve političke partije da ne ulaze u agresivne stvari koje mogu dovesti do incidenata.

- Nenormalno je da tokom kampanje u 21. veku imamo potezanje pištolja. Prema našem kandidatu je pokrenuta prljava kampanja montiranim lecima. Mi se time nećemo služiti, a to nam je znak da su naši protivnici u panici - istakao je Crnadak.

Stanivuković se zahvalio operativcima MUP RS jer su brzo identifikovali i uhapsili počinioca, ali smatra da nedostaje nekoliko ključnih odgovora.

- Šta je stvarni motiv i da li je ta osoba to rekla u svojoj izjavi? Ko je taj čovek, da li ima pozadinu, da li je kažnjavan? Bitka predstoji još 15 dana i mnogo posle. Poslanik sam koji govori istinu i činjenice koje ne prijaju velikom delu koji pripada jednom sistemu. Zato je važno da vidimo da li je ovo slučajni incident ili nešto drugo - rekao je Stanivuković.

Naglasio je da ovaj incident ne treba dizati na najviši nivo, ali insistira da se otkrije pozadina slučaja.

- Nikada nisam bio, niti ću biti merna jedinica za strah, čak i kada imate situaciju da je pištolj uperen u moje saradnike i moj automobil. Ovo nije zaseban slučaj i mnogo je pretnji i nerasvetljenih slučajeva na koje institucije nisu dale odgovor - istakao je Stanivuković.

Ukazao je da su se juče ujutro u Banjaluci pojavile na hiljade nepotpisanih letaka sa natpisima da se on "dovodi u sumnju sa osobama koje su počinile ubistva u RS".

- Samo jedna politička kuhinja je imala razlog da to isporuči - kazao je Stanivuković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)