MAKSIM SKOKO: Razmisliti o odlaganju izbora

S. M.

24. 10. 2020. u 15:25

UKOLIKO ne postoje uslovi da se Lokalni izbori održe na bezbedan i na demokratski način zbog epidemiološke situacije, onda ih treba ili odložiti ili otkazati, poručio je šef Izbornog štaba Socijalističke partije Srpske - SPS Maksim Skoko.

МАКСИМ СКОКО: Размислити о одлагању избора

Foto: SPS

On je naglasio da zdravlje građana mora da bude na prvom mestu, te da je trebalo mnogo ranije razmišljati o epidemiološkoj situaciji i rizicima. 

- Ne bi ni postojao ovaj problem da izbori nisu prolongirani i ne bi bila ovakva situacija. Svakako da je potrebno razmisliti o mogućim rešenjima, jer je evidentno da smo ušli u mnogo teži period, gde je pre svega potrebna i lična i kolektivna odgovornost. Zdravlje građana je na prvom mestu i ako nema uslova za demokratsko i bezbedno sprovođenje izbora, moguća rešenja su odlaganje ili otkazivanje izbora - kaže Skoko.

On navodi da je izvesno jedino da niko u BiH nema ni iskustvo u ovakvim situacijama niti može ponuditi bilo kakve garancije po pitanju bezbednosti.

- Bilo bi dobro da se pored nadležnih institucija po ovom pitanju izjasne i drugi politički subjekti, jer već u kampanji je vidljivo da ovakav vid komunikacije i predstavljanja ne dopire do svih građana - poručio je Skoko.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a