CVJANOVIĆ: Mnogo nereda u izbornom procesu

S.M.

12. 10. 2020. u 16:58

PREDSEDNICA Republike Srpske Željka Cvijanović smatra da je mnogo nereda u izbornom procesu, te da je potrebno da se nadležne institucije ozbiljno pozabave ovim pitanjem.

ЦВЈАНОВИЋ: Много нереда у изборном процесу

Novosti

Komentarišući manipulacije koje su se pojavile kad je u pitanju registracija glasača za glasanje iz inostranstva, Cvijanović je upitala čemu služe izbori, ako će biti podložni raznim manipulacijama i malverzacijama.

- Ja sam za to da se ovde uspostavi adekvatan sistem kontrole, da se nađe modalitet na koji način se mogu registrovati i proveriti glasači iz inostranstva, rekla je ona.

Cvijanović je navela da je brine manipulativna crta ovog izbornog procesa koja je prisutna od samog načina izbora članova Centralne izborne komisije BiH, termina izbora, izmišljanja raznih razloga da se pomjeri datum izbora...

- Mi imamo propisano vreme kada se održavaju izbori, a na institucijama je da uvedu reda u izborni proces, ne samo na licu mjesta na dan glasanja nego i na sve one predradnje koje se odnose na registraciju birača, na ažurne biračke spiskove i na rad koji će uliti poverenje građanima, poručila je Cvijanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili