DOBAR DOMAĆIN, SKROMAN I PORODIČAN ČOVEK: U Ugljeviku osudili hapšenje Ivana Đurića zbog navodnog ratnog zločina

V. Mitrić

07. 10. 2020. u 18:17

PREDSEDNIK Boračke organizaacije Ugljevika Jovan Marinković i načelnik ove opštine Vasilije Perić osudili su hapšenje Ivana Đurića iz Ugljevika koga su pripadnici SIPA-e u ranim jutarnjim časovima odveli , tereteći ga za ratne zločine.

ДОБАР ДОМАЋИН, СКРОМАН И ПОРОДИЧАН ЧОВЕК: У Угљевику осудили хапшење Ивана Ђурића због наводног ратног злочина

Foto: V. Mitrić

Marinković kaže da je Đurić bio pripadnik Vojne policije VRS i da je časno obavljao svoje zadatke, dodajući da Opštinska boračka organizacija nema saznanja da je u toku ratnih sukoba boravio u Brčkom za šta ga terete.

- Poznajemo ga kao dobrog domaćina, skromnog i porodičnog čoveka, vrednog i dobrog radnika. Takvom sugrađaninu se ne dolazi u ranim jutarnjim časovima prepadajući njegovu porodicu i  on sam je bio iznenađen, jer nikada nije pozivan na bilo kakve razgovore ili saslušanja o ratnim zločinima - rekao je Marinković.

Marinković napominje da se poslednje vreme čini represija na borce VRS iz Ugljevika i podseća da je nekoliko njih već hapšeno, "a oni su samo  časno branili Republiku Srpska i svoja ognjišta".

- Jedini zločin koji se desio na području opštine Ugljevik jeste u Mezgraji 13 septembra 1994 godine kada su muslimanski jurišnici upali u mirno srpsko selo i tom prilikom ubili troje staraca, od kojih je jedan bio slep, ranili jednu ženu i ubili više vojnika VRS te zapalili više kuća i za taj zločin do dana današnjeg niko nije odgovarao - naglasio  je Marinković.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić osudio je „ovakav čin hapšenja uzornog građanima“ i dodao da je i pre nekoliko sedmica iz ove opštine za ratne zločine uhapšen i Ratko Đurković koji je major VRS.

- Dolazeći u šest sati ujutru uglednim sugrađanima nije primereno u ovom vremenu, ako imamo u vidu da je od samog građanskog rata prošlo toliko godina i to je u najmanju ruku čudno, a začuđujuće je ponašanje onih koje takve stvari čine, apsolutno bespotrebno - rekao je Perić. Đurić potiče iz uzorne porodice, čija su deca dobri studenti i uzorni sugrađani.Đurić se na primeren način stavio u odbranu srpskog naroda na ovim prostorima, a  Ugljevičani nisu činili ratne zločine, nego su samo branili svoju teritoriju - dodao je Perić napomenuvši da pripadnici SIPA ovakvim hapšenjem čine dodatnu nervozu kod stanovnika ove opštine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju