OVO JE MOTOCIKLISTA (34) KOJI JE STRADAO U UDESU KOD HRVAĆANA: Detalji crnog vikenda na drumovima u Prnjavoru

N.Đ.

05. 10. 2020. u 18:21

U JOŠ jednom crnom vikendu na prnjavorskim drumovima u nedelju uveče ugašen je život 34-godišnjeg motocikliste Ranka Dubravca, iz Potočana, kod Prnjavora, dok su dve osobe povređene.

ОВО ЈЕ МОТОЦИКЛИСТА (34) КОЈИ ЈЕ СТРАДАО У УДЕСУ КОД ХРВАЋАНА: Детаљи црног викенда на друмовима у Прњавору

Foto: FB Privatna arhiva

U drugoj saobraćajki u naselju Donja Ilova, bukvalno je gotovo „pokošeno“ autobusko stajalište, a puka je sreća da niko nije povređen.

Potočani, naselje nadomak Prnjavora uz magistralni put, su u šoku i tuzi, od nedelju uveče, kada je iz Univerzitetsko kliničkog centra RS Banjaluke, stigla crna vest da je omiljeni mladić Ranko Dubravac izgubio bitku za život. Podlegao je od posledica saobraćajnog udesa tog dana, nadomak Hrvaćana na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor.

Foto: FB Privatna arhiva

Iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva saopšteno je da se nesreća dogodila oko 15 časova, i da je smrtno nastradao vozač motocikla „honda“. Telesne povrede zadobili su vozač motocikla „suzuki“ Darko Bjegojević (20), i suvozač u putničkom automobilu „pežo“ čiji su inicijali D.B.

Istražioci nastoje da rasvetle okolnosti kako je došlo do nesvakidašnjeg i tragičnog udesa u kojem su se, kako „Novosti“ saznaju“, dva motora sudarila sa automobilom „pežo“, kojim je upravljao Goran Ćerkita (60) iz Prnjavora.

Saznajemo da je Ranko Dubravac važio za vrlo omiljenog momka ne samo u svojim Potočanima. Bio je zaposlen u Banjaluci na dostavnom vozilu i njihovom održavanju. Poznata je njegova neizmerna strast pogotovo prema motorima.

Foto: FB Privatna arhiva

-Ranko se, međutim, nije isticao, recimo, po bahatoj vožnji. Naprotiv, bio je uvek spreman drugom da pomogne u svojoj improvizovanoj radionici u Potočana, pa smo ga oslovljavali i "dobrim čovekom i majstorom". Nažalost, ta njegova neizmerna strast i ljubav prema motorima „odvezli“ su ga u smrt i svi smo u šoku i neverici-kazuju za "Novosti" ožalošćene komšije.

Dubravac nije bio oženjen, a iza njega su ostali roditelji, sestra i druga mnogobrojna rodbina.

DRUGI MOTOCIKLISTA SE OPORAVLjA

Moj sin Darko (20) je bio u poseti kod prijatelja Ranka u Potočanima, odakle su, kako saznajem, odlučili da se provozaju do susednih Hrvaćana. Nezvanično saznajem da je do udesa došlo kada se „pežo“ uključio sa sporednog puta i da je tako došlo do sudara sva tri vozila. Šokirani smo viješću da je Ranko preminuo. Moj Darko je pri svesti, i oporavlja se u UKC Banjalu od povreda karlice i nogu-rekao je, za „Novosti“, Zlatko Bjegojević, otac motocikliste Darka, iz Drugovića, kod Laktaša.

„POKOSIO“ AUTOBUSKO STAJALIŠTE

TAKOĐE u nedelju, oko 16 časova, u drugom delu Prnjavorske opštine, u Donjoj Ilovi, došlo je do saobraćajne nezgode, u kojoj je „mercedes“ bukvalno „pokosio“ deo natkrivenog autobuskog stajališta i završio u kanalu. Puka je sreća da niko nije stradao, osim vozača koji je prošao sa lakšim ozledama. Prnjavorska policija je izvršila uviđaj, a kako nezvanično saznajemo, za volanom „mercedesa“ je bio D.P. iz Prnjavora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni