DODIK, KOMŠIĆ I DžAFEROVIĆ PUTUJU U BRISEL: Članovi Predsedništva BiH sastaju se sa Borelom sledeće nedelje

Tanjug

24. 09. 2020. u 22:52

ДОДИК, КОМШИЋ И ЏАФЕРОВИЋ ПУТУЈУ У БРИСЕЛ: Чланови Председништва БиХ састају се са Борелом следеће недеље

Foto: Predsedništvo BiH

PREDSEDNIŠTVO Bosne i Hercegovine, odnosno sva tri člana Predsedništva BiH, Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić, sastaće se u utorak u Briselu sa visokim predstavnikom za spoljne poslove i bezbednost EU Žozepom Borelom.

Između ostalog razgovaraće se o sprovođenju svih presuda Evropskog suda za ljudska prava i ispunjavanju prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije o kandidatskom statusu za članstvo u Evropskoj uniji, prenosi Tanjug.

Posle dužeg vremena ovo će biti prvo zajedničko putovanje tri člana Predsedništva BiH.

Portal napominje da će, s obzirom na to da je reč o sedištu Evropske unije i na planirane teme razgovora, ovo biti važan susret kako bi BiH dobila smernice i ocenu za dalje delovanje na putu evropskih integracija s obzirom na preuzete obaveze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

otvoreno oko

25.09.2020. 08:39

najmanji problem su troduple dnevnice i bruka što idu sva trojica po packe al kad počnu tamo da drukaju jedan drugog i opanjkavaju bih... pa to je stvarno pih... eee bosno bosno... nidje te nema takve

Milicija ex

25.09.2020. 21:17

Idu li u jednom avionu ili zasebno..?? Ne bi valjalo da su u jednom avionu. Iz bezbjednosnih razloga. Jer, šta da se ako krene po zlu, a zna se da đavo nikad ne miruje. Ako avion, ne dao dragi bog, recimo ljosne, šta onda..?? Ostade narod obezglavljen u ovim bespućima. Kako i s kim dalje..??