VLADA REPUBLIKE SRPSKE: Grade stanove za mlade bračne parove i samohrane roditelje

R.S.

24. 09. 2020. u 13:51

VLADA Republike Srpske prihvatila je na današnjoj sednici informaciju o potrebi izgradnje stambenih jedinica za mlade bračne parove, kao i samohrane roditelje u ruralnim sredinama.

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: Граде станове за младе брачне парове и самохране родитеље

Foto. R. S.

Uslov je da parovi imaju do 30 godina, kao i da oni koji konkurišu imaju svoje zemljište na kojem bi se gradili objekti.

Zbog izražene depopulizacije u ruralnim sredinama, predložena mera prioritetno će biti realizovana u nerazvijenim i izrazito nerazvijenim opštinama u Republici Srpskoj. U njima će se prvenstveno obuhvatiti mladi bračni parovi do trideset godina starosti koji imaju jedno dete ili planiraju rađanje drugog deteta, a raspolažu sa, ili pak imaju u vlasništvu zemljište adekvatno za izgradnju stambene jedinice.

- Vlada Republike Srpske planira da realizuje projekat od velikog značaja za ostanak mladih i obezbeđivanje uslova za kvalitetniji život u ruralnim područjima Republike Srpske, a koji se odnosi na izgradnju stambenih objekata mladim bračnim parovima i samohranim roditeljima sa mestom prebivališta u ruralnim područjima. Reč je o projektu koji ima za cilj demografsku obnovu i zaustavljanje odliva stanovništva, a korisnici će biti birani butem konkursne procedure - navedeno je danas iz Vlade Srpske.

Javni poziv biće otvoren od 1. oktobra.

Ministarka porodice, omladine i sporta RS Sonja Davidović najavila je danas da su u toku razgovori i sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, kako bi se i oni uključili kroz paket pomoći za bavljenje poljoprivredom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!