MEĐU TROJE ZARAŽENIH I UČITELJICA, 12 UČENIKA U IZOLACIJI: Epidemiološka situacija u Prnjavoru

N. Đurić

22. 09. 2020. u 15:17

NAKON susedne Dervente gde su u dve osnovne škole, OŠ „Nikola Tesla“ i OŠ „19. april“, koronom zaražena dvojica nastavnika a trenutno više od 60 učenika stavljeno u izolaciju, virus je ušao i školu u Prnjavoru, gde je zaražena jedna učiteljica a njen razred stavljen u četrnaestodnevnu izolaciju.

МЕЂУ ТРОЈЕ ЗАРАЖЕНИХ И УЧИТЕЉИЦА, 12 УЧЕНИКА У ИЗОЛАЦИЈИ: Епидемиолошка ситуација у Прњавору

Foto: N. Đurić

- Osoba mlađe životne dobi radi kao učiteljica u produženom boravku u Osnovnoj školi „Nikola Tesla“. U skladu sa uputama Higijensko–epidemiološke službe Doma zdravlja Prnjavor, deca koja su boravila u produženom boravku u drugoj grupi biće stavljena u kućnu izolaciju u trajanju od 14 dana-i zvanično je danas saopšteno iz Opštinskog štaba za vanredne situacije Prnjavor. 

To nam je portvrdio i Vojin Gluvić, direktor OŠ „Nikola Tesla“, dodavši da su u ovoj najvećoj prnjavorskoj školi preduzeli sve mere opreza i zaštite.

- Zvaničan izveštaj o prisustvu korona virusa je saopšten danas, ali pošto je učiteljica bila na nastavi u prošli petak, da bi izbegli svaki rizik i eventualne posledice, postupili smo po uputama Higijensko–epidemiološke službe Doma zdravlja. Tako je, uz učiteljicu, na kućnu izolaciju stavljeno i 12 učenika, tačnije dece koja su pohađala nastavu u produženom boravku-kaže, za „Novosti“, Gluvić.

Direktor „Tesle“, koja broji više od 870 učenika, izražava nadu da niko od učenika nije zaražen, pošto je, kako kaže, učiteljica poštovala sve mere zaštite, uz distancu je nosila i masku. Istovremeno, svakodnevno se vrši i redovito provetravanje prostorija, kao i po četiri puta dezinfekcija podova i plafona.

Inače, danas je navedeno da su još ukupno tri osobe zaražene korona virusom u Prnjavoru.

Osim učiteljice, novozaraženi su i muškarac i žena srednje životne dobi, koje se nalaze u kućnoj izolaciji.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno se nalazi 56 osoba, a od početka pandemije na području prnjavorske opštine registrovana je ukupno 221 oosba zaražena virusom korona, a 185 lica se oporavilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!