GRADSKA UPRAVA U BIJELJINI: Brane Semberiju od voda

V. Mitrić

18. 09. 2020. u 15:32

RADOVI na rekonstrukciji Majevičkog obodnog kanala (MOK) i kanala Glogovac odvijaju se prema planu i trebalo bi da budu završeni do kraja godine, nakon čega će gradska zona biti u potpunosti zaštićena od velikih voda kakve su 2014. godine pogodile Semberiju, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

ГРАДСКА УПРАВА У БИЈЕЉИНИ: Бране Семберију од вода

Foto: V. Mitrić

Mićić je prilikom obilaska radova na mestu gde se kanal Glogovac jednim delom račva prema gradu, a drugim uliva u MOK, istakao da će rekonstrukcija ova dva kanala koštati 6,4 miliona konvertibilnih maraka, a da je Gradska uprava izdvojila 320.000 KM za eksproprijaciju zemljišta i druge aktivnosti.

Foto: V. Mitrić

- Reč je o uređenju dva kilometra kanala Glogovac i 11 kilometara MOK-a, gde se radi na proširenju i produbljenju korita i građenju desne obale, odnosno nasipa. Na mestu na kojem se trenutno nalazimo omogućeno je da deo vode otiče u Dašnicu, a deo u Majevički obodni kanal, čime je sprečeno ponavljanje scenarija iz 2014. godine kada je u gradu bilo poplavljeno više od 3.000 stambenih objekata – naglasio je Mićić, koji  podsetio da su završeni regulacija korita reke Janje i sanacija savskog nasipa, da je pri kraju uređenje dela kanala Dašnica koji prolazi kroz gradsko jezgro, kao i da se nastavljaju aktivnosti na izgradnji drinskog nasipa.

Foto: V. Mitrić

U Novom Selu, Crnjelovu i Batkoviću investirano je i u izgradnju sistema za navodnjavanje.

- Generalno gledano, od 2010. godine u izgradnju vodoprivrednih objekata i zaštitu od poplava u Semberiji uloženo je više od 30 miliona KM – zaključio je gradonačelnik Bijeljine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024