KOMEMORACIJA ZBOG SMRTI MOMČILA KRAJIŠNIKA: Evo ko se oprostio sve od njega (FOTO)

S.M.

sreda, 16. 09. 2020. u 12:09

КОМЕМОРАЦИЈА ЗБОГ СМРТИ МОМЧИЛА КРАЈИШНИКА: Ево ко се опростио све од њега (ФОТО)

Foto: RTRS

KOMEMORACIJA povodom smrti prvog predsednika Narodne skupštine Republike Srpske Momčila Krajišnika održana je danas u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Komemoraciji su prisustvovali i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, kao i predsednik NSRS Nedeljko Čubrilović.

Srpski član redsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da će na sednici Predsjedništva BiH zatražiti minutu ćutanja povodom smrti prvog posleratnog srpskog člana Predsedništva BiH Momčila Krajišnika.

Foto: RTRS

Dodik je istakao da bi u Palama po Krajišniku trebalo da bude imenovana jedna od ulica, kao i neka od ustanova u Istočnom Sarajevu.

- Republika Srpska se ne sme odreći svojih utemeljivača, a jedan od njih je Momčilo Krajišnik, rekao je Dodik na komemoraciji u Banskom dvoru u Banjaluci, povodom smrti prvog predsjednia Narodna skupštine Republike Srpske Momčila Krajišnika.

On je ponovio da istorijska uloga Krajišnika ne sme da bude zaboravljena.

Foto: RTRS

Krajišnik je bio prvi predsednik Narodne skupštine Republike Srpske, od 24. oktobra 1991. do 14. septembra 1996. godine.

Od 1996. do 1998. godine bio je prvi član Predsedništva BiH iz Republike Srpske.

Momčilo Krajišnik preminuo je juče u Univerzitetskom kliničkom centru od posledica zaraze virusom korona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)