PUŠTENA U PROMET BITNA SAOBRAĆAJNICA ZA BANjALUKU: Grad spreman i za novo naselje

S. M.

08. 09. 2020. u 21:26

ПУШТЕНА У ПРОМЕТ БИТНА САОБРАЋАЈНИЦА ЗА БАЊАЛУКУ: Град спреман и за ново насеље

Foto. Srna

U BANjALUCI je otvorena nova saobraćajnica između naselja Lauš i Paprikovac, za čiju je izgradnju Vlada Republike Srpske obezbedila 2,7 miliona KM.

Puštanju u saobraćaj novog puta prisustvuju predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Izgradnja takozvane Paralele je od vitalnog značaja za ovaj deo grada i jedan od najvećih, a zbog konfiguracije terena, i najzahtevnih infrastrukturnih projekata koji će smanjiti gužve na Laušu, jednom od najvećih naselja u gradu, posebno u Karađorđevoj ulici.

Nova saobraćajnica je duga 800 metara, uključujući i vijadukt od 80 metara. Uz saobraćajnicu je izgrađena i kompletna komunalna infrastruktura budući da će na lokaciji zapuštenog voćnjaka nići novo gradsko naselje. Uslovi za izgradnju ove saobraćajnice stvoreni su nakon što je Grad, posle višegodišnjeg sudskog spora, upisan u zemljišne knjige kao vlasnik nekadašnjeg voćnjaka.

Foto: SRNA

Predsednica RS Željka Cvijanović, Radovan Višković premijer i gradonačelnik Igor Radojičić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Nisu čista posla

09.09.2020. 08:10

@wz20s - Nema u Banjaluci kružnog toga ispod dva miliona maraka. Jok. Najvrijednije kružne tokove oni imadu. Vlasti o tome strogo vode računa.

Milan Bl

09.09.2020. 15:02

@wz20s - Kako te nije sramota tako nesto napisati. A ulica i rekonstrukcija do lausa i jos most, sta je vama narode vise ,ne valja kad se radi nevalja kad se neradi.!!!