UKRŠATNJE AUTO-PUTEVA RAZVOJNA ŠANSA: Opština Vukosavlje skormno obeležila svoj dan (FOTO)

Vod Blagojević

08. 09. 2020. u 16:42

JEDNA od najmanjih opština u RS, opština Vukosavlje obeležila je skromno 8. septambar Dan opštine. Zbog korona virusa samo je održana svečana sednica Skupštine opštine na kojoj je konstatovano je da su se i pored pandemije desile brojne pozitivne promene i načinjen značajan pomak u razvoju ove sredine.

УКРШАТЊЕ АУТО-ПУТЕВА РАЗВОЈНА ШАНСА: Општина Вукосавље скормно обележила свој дан (ФОТО)

Foto: Vid Blagojević

-Milion maraka prošle godine uloženo je u kapitalna ulaganja,a za iste namene ove godine planirano je duplo manje, zbog pandemije. I sve što se radi imamo snažnu podršku institucija Srpske. Radiće se i narednih dana i meseci. Naša rzavjna šansa je planirna gradnja narednih godina velike saobraćajne petlje koja će povezivati auto put „Koridor pet c“ i auto put za Bijeljinu i Beograd na teritoriji naše opštine. – naglasio je Borislav Rakić, načelnik opštine Vukosavlja.

Opština Vukosavlje je nekadašanja mala Jugoslavija. U njoj žive svi narodi i broji 5 i po hiljada stanovnika. Zahvaljujući ispravnoj politici rukovodstva opštine postala je primer brzog ekonomskog razvoja, međusobne tolerancije, dogovaranja i multtietičnsti.

-U ovoj opštini žive stanovnici iz 50 opština sa prostora bivše Jugoslavije i nema nikakavih međunacionalnih problema. Našu opštinu čini 40% Srba, 40% Bošnjaka, 15% Hrvata i 5% Roma. Svi smo se bavili privrednim problemima, problemom zapošljavanja i pitanjima vitalnima za život svakog grđanina ma koje nacije on bio.- konstatovao je Rakić

Tokom svečane sednice uručene su nagrade i priznanja najboljim učenicima, i pojedincima koji su svojim angažovanjem doprineli razvoju opštine.Plakete opštine kao najveće priznanje dobili su Ana Križan iz Pećnika za svoj humanitarni rad i Damir Hamidović lekar interne medicine iz Odžaka za nesebičnu brigi o zdravlju stanovika Vukosavlja.

Foto: Vid Blagojević

 

- U svoje ime i ime svih nagrađenih čestitam Vukosavlju dan opštine. Pored toga moram reći da je ova opština primer dobre saradnje i dobrih međuljudskih odnosa, da je opština dobrih ljudi kojima je potrebna moja pomoć i sada obećavam da ću uvek biti tu za njih.- rekao je doktor Hamidović

U Vukosavlju su u prehdnom periodu završili kanalazaciju, očekuju da veoma brzo završe projekat vodosnabdijevanja opštine. Kako je rečeno na svečanoj sednici Skupštine posebno se ponose činjenicom da su izbacili floskulu „suživot“ iz svog rečnika i pretvorili je u borbu za zajednički život na ovom prostoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)