VUČIĆ O DOKUMENTIMA IZ BANJALUKE: Pozvaću Dodika i Cvijanović na razgovor

Tanjug

21. 08. 2020. u 12:34

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić najavio je danas da će pozvati u Beograd srpske lidere iz BiH, Milorada Dodika i Željku Cvijanović, kako bi razgovarali o dokumentima koja su mu poslali, a koja se tiču dvostrukih standarda međunarodne zajednice po pitanju statusa Kosova u Srbiji i Republike Srpske u BiH.

ВУЧИЋ О ДОКУМЕНТИМА ИЗ БАЊАЛУКЕ: Позваћу Додика и Цвијановић на разговор

Novosti

Vučić je rekao da je dokumente pročitao, te da će im se još dodatno posvetiti.

On je tako odgovorio na pitanje da li će "papire" iz Banjaluke nositi u Vašington ili Brisel.

-Mnogo je političkih komplikacija pred nama. Moramo da se izborimo sa korona virusom, iako nam ide bolje nego drugima, a moramo da se borimo za ekonomski napredak, za dodatni rast-konstatovao je.

Predsednik Vučić je juče rekao da je dobio "određene papire" iz RS, ne želeći ni danas da govori preciznije o njihovoj sadržini, ali je Dodik u izjavi za Tanjug juče rekao da su u tim dokumentima ukazali na antidejtonsko ponašanje viskog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, čime su želeli da ukažu na dvostruke standarde zapadnih zemalja.

To su, dodao je Dodik, učinili kako bi Vučiću predočili kako zapadne zemlje Republici Srpskoj oduzimaju prava, što je potpuno obrnuti proces od onog koji je viđen na primeru Kosova i Metohije.

-Dakle, ideja da se Vučiću dostave podaci u tom pogledu i da može na relevantan način da uporedi različito ponašanje međunarodne zajednice u gotovo identičnim situacijama, vezano za statuse RS i Kosova-naveo je Dodik juče.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (39)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a