DODIK PORUČIO: RS i Srbija dve države, svidelo se to kome ili ne

Tanjug

23. 07. 2020. u 11:27

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas da je ponosan što Republika Srpska i Srbija egzistiraju kao dve srpske države na ovim prostorima i istakao da svidelo se to nekom ili ne, to tako jeste.

ДОДИК ПОРУЧИО: РС и Србија две државе, свидело се то коме или не

Foto: D. Pozderović

Dodik je nakon dočeka predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Univerzitetsko kiničkom centru u Banjauci zahvalio na pomoći i podršci koju Srbija uvek daje Republici Srpskoj, što je odraz saradnje koja je u kotinuitetu dobra.

-Republika Srpska i Srbija se prirodno naslanjaju jedna na drugu i mi smo tu uvek i u teškim vremenma-rekao je Dodik i dodao da je donacija od 15 medicinskih vozila velika svar za lokalne zajednice od Bileće do Novograda.

Raduje se, kazao je, što će sa predsednikom Vučićem razgovarati o ekonomskim poslovima, infrastrukturnim i važnim političkim pitanjima kao što je Kosovo i status RS.

Dodik je istakao i da je evidentna nepravda koja se dugo usmerava prema srpskom narodu i, kako je naveo, "našim dvema državama", uz konstataciju da se u tom odnosu pokazuje da pravila koja važe za jedne, ne važe uvek i za druge.

-Mi ne možemo nijedan naš prostor da posmatramo izolovano, gde god se on nalazi. Nepravda koja se dugo locira prema srpskom narodu, prema našim državama, naravno, sistematski kroz istoriju može da ima svoje poveznice. Ali ono što je problem, jeste što neka pravila za jedne važe, a za druge ne važe, ili više neki imaju prava, a nek i manje. I mnogo cega drugog što po identicnim situacijama u kojima se nalaze Kosovo i Republika Srpska, jedna pravila važe za jedne a za nas neka sasvim druga-rekao je Dodik.

On je istakao i značaj gradnje auto puta koji će izaći prema Bijeljini i Kuzminu.

Autoput, kazao je, nije samo komunikacijsko sredstvo već poveznica koja će otkloniti vekovne probleme, koji su kroz istoriju postojali samo s ciljem da se Republika Srpska ne poveže sa Srbijom.

-Izgradnja mosta u Bratuncu je popravljanje te istorijske nepravde- rekako je Dodik i zahvalio Vučiću na tome što razume probleme RS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (27)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)