PREDSEDNIK VUČIĆ: Za Srbiju je Dejtonski sporazum sveto pismo

O. M.

23. 07. 2020. u 13:17

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić, koji je u poseti Banjaluci, kaže da se na sastanku sa predstavnicima Republike Srpske, između ostalog, razgovaralo o izgradnji aerodroma u Hercegovini, na lokaciji između Trebinja, Bileća i Gacka.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: За Србију је Дејтонски споразум свето писмо

Foto: D. Pozderović

- Želimo da tu izgradimo aerodrom i da time upravljamo. To možda finansijski nije isplativo, ali je za Srpsku od strateškog značaja. Spremni smo da uložimo značajan novac i da zaposlimo ljude iz Srpske, a naša delegacija je spremna da već u ponedeljak ide u Trebinje i proceni koja je lokacija dobra i šta se može učiniti-rekao je Vučić.

-Govorili smo oko izgradnje autoputa Beograd - Sarajevo i Beograd - Banjaluka. To su dve važne stvari-kaže predsednik Srbije.

-Obavezali smo se i spremni smo da platimo milion maraka za izgradnju paviljona studentskog centra. Imamo dobru likvidnost i solventnost i to možemo da uplatimo odjednom. Očekujemo da će oba parlamenta i sve stranke podržati zakon o zaštiti našeg jezika i ćirilice. Tu ćemo takođe dati značajnu podršku izdavačkim kućama za štampanje knjiga na srpskom jeziku. To su vrlo dobre i konkretne stvari. Srbija će, ukoliko bude potrebe, pred kraj godine Srpskoj pružiti još jednu finansijsku injekciju-kaže Vučić.

Ponovio je da je za Srbiju Dejtonski sporazum sveto pismo.

-Naša obaveza je da pomognemo našem narodu. Naravno poštujući i odnose sa BiH u celini. Mi smo garant sprovođenja Dejtonskog sporazuma i voleli bi smo da stvari ostanu unutar toga, onako kako sam i razumio predsednika Dodika. Za sve druge ideje koje je Dodik iznosio i koje smo čuli na sastanku naša je dužnost da ih saslušamo, a želeli bi da neke vidimo i u pisanom obliku-istakao je Vučić, navodeći da će odgovore moći da dobiju prilikom nekih narednih sastanaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (15)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!