VAKCINACIJA ĆE BITI DOBROVOLJNA: Milorad Dodik najavio da će na jesen ići u Rusiju da završi posao oko nabavke sredstva protiv korone

S. M.

19. 08. 2020. u 15:20

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik najavio da će na jesen boraviti u Rusiji, gde bi trebalo da završi posao u vezi nabavke vakcina protiv virusa korona.

ВАКЦИНАЦИЈА ЋЕ БИТИ ДОБРОВОЉНА: Милорад Додик најавио да ће на јесен ићи у Русију да заврши посао око набавке средства против короне

Milorad Dodik / Foto D. Pozderović

Ako je Rusija spremna da vakciniše svoje stanovništvo, rekao je Dodik, onda mi ne bi trebali da imamo sumnje u to.

- Rusija ni od koga ništa ne traži, ona proizvodi vakcine za stanovništvo i primarno će upotrebiti vakcinu za zaštitu svog stanovništva i to radi država za razliku od mnogih zapadnih kompanija koje su komercijalnog tipa - rekao je Dodik.

On je dodao da je stvorena velika galama zato što je Rusija izašla sa novom vakcinom.

- Rusija nikoga ne prisiljava ni na šta. Mi imamo dobre odnose, a ja verujem da ćemo u septembru ili oktobru biti ponovo u Rusiji, gde ćemo efektuirati tako nešto - naglasio je Dodik.

Prema njegovim rečima, vakcinacija će biti dobrovoljna i niko neće biti nateran da je primi.

- Onaj ko veruje i hoće da to uradi, biće u prilici da to uradi i to verovatno neće biti jedina vakcina. Pošto se sve ispolitizivalo u svetu, pa i vakcine, verovatno, će biti ruske, britanske, američke, pa neka izvoli ko šta hoće. Ako neće, ne mora ništa - rekao je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Sve isti kalup

20.08.2020. 07:20

Pred izbore on će do Rusije. Ne zna još tačno gdje, Moskva ili Petrograd. Pa onda to u medije, uz doboše, zurle i talambase. Da narod vidi.